RU
 

Зеленський і Волкер обговорили ситуацію на Донбасі

Корреспондент.net,  3 липня 2019, 03:09
0
364
Зеленський і Волкер обговорили ситуацію на Донбасі
Фото: president.gov.ua
Переговори Курта Волкера і Володимира Зеленського

Український лідер зазначив про можливість досягнення миру на Донбасі дипломатичним і політичним шляхом.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі спеціальним представником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером під час візиту в Канаду, повідомляє прес-служба глави держави в середу, 3 липня. 

Зеленський подякував Волкеру за все, що особисто він і адміністрація президента США Дональда Трампа роблять для допомоги Україні. Також президент підкреслив, що Україна цілком підтримує політико-дипломатичний шлях досягнення миру на Донбасі. 

"Свідченням цього є "перезапуск" роботи українських представників у Тристоронній контактній групі, кроки в напрямку активізації Нормандського формату і розведення сил та засобів у Станиці Луганській", - заявив лідер України. 

При цьому Зеленський додав, що "Росія не демонструє доброї волі для врегулювання конфлікту". 

"Зокрема, РФ не підтримала запропоноване Україною "хлібне" перемир'я, тривають обстріли, зокрема автомобілів медичної допомоги, на непідконтрольній території Донбасу обмежується діяльність СММ ОБСЄ", - підкреслив президент.

Нагадаємо, на Донбасі погодили розведення сил. Так, розведення сил у Станиці Луганській проходило протягом трьох днів з 26 по 28 червня. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні підтвердила розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Владимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі