RU
 

Зеленський зустрівся з главами МЗС Швеції і Польщі

Корреспондент.net,  31 травня 2019, 15:43
0
184
Зеленський зустрівся з главами МЗС Швеції і Польщі
Фото: Администрация президента Украины
Зеленський прийняв міністрів чотирьох країн ЄС за два дні

Напередодні глава держави провів зустріч з міністрами закордонних справ Німеччини і Франції.

Президент Володимир Зеленський в п'ятницю, 31 травня, зустрівся з міністрами закордонних справ Польщі і Швеції. Про це повідомляє МЗС Польщі у Twitter.

"Під час візиту до Києва міністри Польщі Яцек Чапутович і Швеції Марґот Вальстрем зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським", - йдеться в повідомленні.
 
За інформацією відомства, під час зустрічі було обговорено підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, відновлення миру на Донбасі і подальшу співпрацю України з ЄС.
 
Подробиці зустрічі Європейській правді розповіла глава МЗС Швеції Марґот Вальстрем.
 
Вона підкреслила, що питання Донбасу на цих переговорах було для президента пріоритетним.
 
"Важливо було почути, що президент зацікавлений у мирному процесі, оскільки на сході України триває війна. Тому зараз вони [команда Зеленського] шукають, що можна зробити, у тому числі на Донбасі, щоб просунутися; шукають, що можна зробити в рамках мінського процесу - адже вони це обговорювали в четвер з французьким і німецьким міністрами", - заявила вона.
 
 
 
Шведський міністр зазначила, що поки рано говорити про ефективність підходів нового президента. Зокрема, на цей момент ідеям Банкової дещо не вистачає конкретики.
 
"Куди це заведе - побачимо. Але вони заслуговують на те, щоб отримати шанс для того, щоб вийти з конкретними пропозиціями", - пояснила дипломат.
 
Також Вальстрем повідомила, що в АП є ідеї підтримки громадян на Донбасі: "Він готує плани щодо того, як підтримати людей на сході України, уздовж лінії зіткнення".
 
Як повідомляє прес-служба президента, Зеленський запевнив європейських партнерів, що Україна продовжить рух у напрямку до поглиблення інтеграції з Європейським союзом і НАТО.
 
Як повідомлялося, напередодні Зеленський провів зустріч з главами МЗС Німеччини і Франції - Гайко Маасом і Жан-Івом ле Дріану.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: УкраинаПольшаШвецияВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі