RU
 

У НБУ розповіли, скільки коштуватиме розпуск Ради

Корреспондент.net,  24 травня 2019, 14:25
0
795
У НБУ розповіли, скільки коштуватиме розпуск Ради
Фото: Корреспондент
У Нацбанку підрахували вартість розпуску парламенту

Розпуск Верховної Ради коштуватиме українцям сотні мільйонів гривень, повідомили в Національному банку.

 
У Нацбанку встановили, скільки коштуватиме розпуск Верховної Ради. Так, за даними заступника голови ради Національного банку Тимофія Милованова, розпуск парламенту обійдеться платникам податків у 300-400 млн грн. Про це він повідомив 24 травня в Facebook.
 
"З приводу розпуску парламенту - так, розпуск обійдеться платникам податків у 300-400 мільйонів доларів. Чому? Тому що тепер позичати доведеться під інші відсотки", - написав він.
 
Милованов додав, що процес розпуску Ради призведе до кризи в банківській системі України.
 
"У світі є передчуття глобальної економічної кризи. Коли настане криза, вартість грошей для України зросте в рази. Зараз ми беремо під 8-10% в доларах, а будемо під 30%. Тому макроекономічна стабільність, структурні реформи, технократичний уряд і програма МВФ нам критично важливі", - вважає перший заступник голови ради НБУ.
 
Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський своїм першим рішенням розпустив Верховну Раду. Відповідний указ набрав чинності 23 травня. Він також призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня.
 
Повідомлялося також, що указ Зеленського про розпуск парламенту оскаржили у Верховному суді. Там зареєстрували вже два позови про визнання розпуску Ради незаконним.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Роспуск РадыНБУНацбанк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі