RU
 

ДПСУ: Заборону на в'їзд для чоловіків-росіян знято

Корреспондент.net,  28 грудня 2018, 18:38
0
324
ДПСУ: Заборону на в їзд для чоловіків-росіян знято
Фото: RFE/RL
За час воєнного стану потік росіян в Україну зменшився, щонайменше, удвічі

Формально заборону знято, але громадян Росії продовжать посилено перевіряти, повідомили в прикордонній службі.

 
Заборону на в'їзд в Україну чоловікам - громадянам Росії у віці від 16 до 60 років було знято після завершення дії воєнного стану, проте Держприкордонслужба продовжить перевіряти росіян чоловічої статі в посиленому режимі. Про це в п'ятницю, 28 грудня, повідомив прес-секретар української ДПСУ Олег Слободян, пише Гордон.
 
 
"Воєнний стан не продовжили - значить, загроза вторгнення російських військ знизилася. Проте питання забезпечення безпеки на кордоні, як і раніше, актуальне. Тому ми продовжуємо охороняти кордон у посиленому режимі. Використовуючи досвід воєнного стану, здійснюємо підвищений контроль над в'їздом іноземців в Україну", - повідомив він.
 
Слободян підкреслив, що особлива увага приділяється громадянам 70 країн з переліку міграційного ризику, котрі в'їжджають у країну. "Росія тут на першому місці. Заборону на в'їзд чоловікам з РФ знято. Але Держприкордонслужба продовжує проводити контроль другої лінії з усіма громадянами Росії, уточнюючи мету їх візиту в Україну. Після цього приймається рішення про доцільність їх в'їзду в нашу країну", - розповів представник Держприкордонслужби.
 
Він зазначив, що росіянам, які їдуть в Україну, крім закордонного паспорта, можуть знадобитися й інші документи, що підтверджують мету візиту в цю країну.
 
"Наприклад, якщо людина їде в Україну для участі в якихось культурних або спортивних заходах і ніколи не порушувала українське законодавство при в'їзді в окупований Крим, то ми приймаємо позитивне рішення. Законодавство не змінювалося ні до воєнного стану, ні після нього. Підставою для в'їзду в Україну для росіян є закордонний паспорт громадянина РФ. Але з урахуванням загроз, що виходять від Росії, наші прикордонники можуть проводити контроль другої лінії, щоб з'ясовувати всі подробиці та обставини", - пояснив Слободян.
 
Як відомо, за час дії воєнного стану в Україну не пустили 1616 громадян Росії.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Воєнний стан в Україні
У Румунії розповіли, скільки чоловіків утекли через кордон від мобілізації
Словаччина заявила, що українці стали частіше незаконно перетинати кордон
Затримано сімох ухилянтів, які на одному човні планували перепливти Тису
ТЦК каратимуть за порушення прав людини - Рада
Чоловік у жіночому вбранні та перуці намагався виїхати в Румунію
СПЕЦТЕМА: Воєнний стан в Україні
ТЕГИ: границароссиянеприкордонний контроль
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі