RU
 

Угорщина змінила назву посади щодо Закарпаття

Корреспондент.net,  30 жовтня 2018, 10:37
0
532
Угорщина змінила назву посади щодо Закарпаття
Будапешт виконав вимогу стосовно назви уповноваженого щодо Закарпаття

Будапешт фактично повернув цієї назву посади, яка існувала до весни поточного року.

Угорщина відповідно до вимоги України змінила назву посади урядового уповноваженого щодо Закарпаття. Дане рішення опубліковано в офіційному виданні Міністерства юстиції Угорщини, пише Європейська правда у вівторок, 30 жовтня.

Напередодні Будапешт офіційно змінив посаду Іштвана Грежи на "уповноваженого міністра, відповідального за розвиток співпраці Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області, а також координацію програми дитячих навчальних закладів Карпатського регіону".

Тобто тепер в назві посади йдеться не про розвиток однієї області, а про співпрацю двох сусідніх прикордонних регіонів. Угорщина фактично повернула назву посади Грежи, яка існувала до весни поточного року, додавши до функцій уповноваженого роботу з ДНЗ Закарпаття.

Як повідомлялося, минулого тижня глава МЗС Угорщини Петер Сійярто у Варшаві зустрівся з українським колегою Павлом Клімкіним. В ході зустрічі він запропонував укласти угоду про захист національних меншин.

Клімкін, в свою чергу, повідомив, що наступного тижня Угорщина змінить формулювання назви посади урядового "уповноваженого щодо Закарпаття", після чого в Міністерстві закордонних справ України введуть схожу посаду.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 

СПЕЦТЕМА: Мовне питання. Угорщина блокує Україну
ТЕГИ: УкраинаВенгрияЗакарпатье
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі