RU
 

Підсумки 08.04: Удар по Краматорську, Ляєн у БучіСюжет

Текст: ,  9 квітня 2022, 06:59
0
470
Підсумки 08.04: Удар по Краматорську, Ляєн у Бучі
Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda
Наслідки удару по вокзалу Краматорську

РФ завдала ракетного удару по вокзалу в Краматорську; президент Єврокомісії здійснила візит до України. Кореспондент.net виділяє найголовніші події вчорашнього дня.

 
Війська РФ запустили ракету по залізничному вокзалу в Краматорську
 
По залізничному вокзалу міста Краматорськ у Донецькій області російськими військовими було завдано ракетного удару. Для атаки армія РФ застосувала ракету "Точка-У". У момент удару на вокзалі перебувало майже 4000 цивільних осіб, більшість з них – жінки та діти, які збиралися евакуюватися.
 
Внаслідок обстрілу загинуло щонайменше 52 особи, зокрема п'ятеро дітей, ще 109 людей отримали поранення. Подія викликала широкий резонанс у західних країнах.
 
Голова Єврокомісії відвідала Україну
 
Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель здійснили візит до України, під час якого відвідали Бучу. У місті, яке стало символом військових злочинів Росії, європолітики закликали притягнути винних до відповідальності.
 
Крім того, під час спільного з президентом України Володимиром Зеленським брифінгу голова ЄК передала українському лідеру опитувальник про членство України у Євросоюзі та пообіцяла оперативний розгляд заявки Києва.
 
ЄС розширив санкції проти Росії
 
Рада Євросоюзу опублікувала п'ятий пакет санкцій проти РФ, що передбачає заборону на експорт з ЄС високотехнологічної продукції та імпорт низки товарів з Росії, що включають деревину та цемент. Нові обмеження також передбачають ембарго на постачання вугілля з РФ до Європи, яке почне діяти із серпня 2022 року.
 
Також під обмеження потрапили 217 фізичних (олігархи, політики, представники ЗМІ та "влади" "ЛДНР") та 18 юридичних осіб, у тому числі чотири банки - ВТБ, Новікомбанк, Совкомбанк та банк Открытие.
 
Словаччина таємно передала Україні ЗРК С-300
 
Уперше з початку вторгнення російських військ до України Київ отримав зенітно-ракетний комплекс С-300 радянського виробництва. Систему ППО передала йому Словаччина, про що повідомив глава словацького уряду Едуард Гегер. Прем'єр також здійснив візит до України, під час якого пообіцяв надати Києву й інше озброєння.
 
У Чернігові назвали кількість загиблих через війну жителів
 
За час війни з Росією у Чернігові загинуло близько 700 осіб: і військових, і цивільних. Зі всіх загиблих не змогли ідентифікувати 70 тіл. Крім того, близько 40 людей вважаються зниклими безвісти.
 
Кабмін скоротив витрати на зарплати держслужбовцям
 
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд скоротив витрати на виплату зарплат держслужбовцям – Кабінету міністрів, Офісу президента, Верховній Раді – на 10%. За його словами, влада може продовжити скорочувати зарплати в держсекторі за потреби.
 
Джонсон пообіцяв Україні додаткову військову допомогу
 
Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що Лондон направить Києву високоякісну військову техніку вартістю 100 млн фунтів, зокрема ПЗРК Starstreak, ще 800 протитанкових ракет та високоточні боєприпаси.
 
В Україні загинули близько 19 тисяч російських військових
 
З 24 лютого до 8 квітня загальні втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 19 тисяч осіб. Крім того, ворог зазнає серйозних втрат у техніці. Так, українські воїни знищили 150 літаків, 135 вертольотів, 700 танків та близько трьох тисяч одиниць іншої техніки супротивника.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 18.05: Закон про мобілізацію і Вовчанськ
СюжетОлександр Усик - Тайсон Ф'юрі. Онлайн трансляція бою
СюжетПідсумки 16.05: Без світла і розстріл цивільних
СюжетПідсумки 15.05: Замах на Фіцо і удари по Криму
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: оружиепереговорывизитобстрелпогибшие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі