RU
 

Підсумки 17.02: "Жовтий" рівень і разом з НАТОСюжет

Текст: ,  18 лютого 2021, 06:55
0
440
Підсумки 17.02:  Жовтий  рівень і разом з НАТО
Карантин в Україні діє з 11 березня 2020 року

Україна з 24 лютого введе адаптивний карантин з послабленнями; НАТО планує додаткові види заходів щодо України в 2021 році для поліпшення сумісності сил. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 30 квітня 2021 року

МОЗ запропонувало продовжити на території України термін дії карантину до 30 квітня 2021 року і встановити адаптивний карантин з впровадженням рівнів епіднебезпеки. "Жовтий" рівень - буде базовим для всієї країни, поки не буде досягнутий "зелений" або "червоний" рівень.

НАТО проведе низку заходів для поліпшення сумісності з Україною

У 2021 році НАТО проведе з Україною додаткові заходи, щоб поліпшити сумісність. Про це заявила директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Вінета Кляйне. Вона також наголосила, що НАТО підтримує і буде підтримувати Україну в її зусиллях забезпечити безпеку і мир Україні.

У 2020 році Україна вперше отримала понад $5 млрд від експорту ІТ-послуг

Загальний експорт України в 2020 році скоротився на 4,6%, а скорочення торкнулося як експорту товарів, так і послуг. Проте експорт ІТ-індустрії зріс на $853 млн, тобто більш ніж на 20% за рік, а частка ІТ-послуг в загальному експорті досягла 8,3%. При цьому за період з 2016 по 2020 рік загальна сума експорту IT-послуг перетнула позначку $16 млрд.

Україна вийшла з угоди в галузі поштового та електричного зв'язку з країнами СНД

Кабінет міністрів прийняв постанову про вихід України з угоди про координацію міждержавних відносин в галузі поштового та електричного зв'язку з країнами СНД, яка була підписана в 1992 році в Бішкеку. У пояснювальній записці до проекту зазначено, що за період, що минув з часу підписання угоди, вона не набула для України практичної реалізації.

Зеленський вніс кілька законопроектів щодо судової реформи

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект Про внесення змін до деяких законів України про порядок обрання (призначення) на посади, членів Вищої ради правосуддя (ВРП) і діяльність дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя. Ідеться про створення Етичної ради для профоцінювання членів ВРП і створення Служби дисциплінарних інспекторів. Про це повідомили в прес-службі Верховної Ради. Метою законопроекту є підвищення довіри суспільства до судової влади.

У Києві пройшов мітинг залізничників

У Києві біля будівлі Кабміну тривав мітинг залізничників з вимогою відставки глави Укрзалізниці Володимира Жмака. Протестувальники заявили, що через нинішню критичну ситуацію 30 тисяч працівників можуть бути звільнені. Також співробітники УЗ поскаржилися на мізерне підвищення зарплати і блокування з боку роботодавця спроб разом з профспілкою вирішити їхні соціально-економічні проблеми.

Поставки вакцини від коронавірусу за механізмом COVAX стартують в кінці лютого

Близько 145 країн-учасниць COVAX зможуть отримати дози для імунізації 3,3% населення до середини 2021 року. При цьому поставки вакцини будуть здійснюватися траншами.

У Міненерго пропонують побудувати три атомні енергоблоки

Як заявив міністр енергетики Юрій Бойко, потрібно добудувати два енергоблоки на Хмельницькій АЕС і один - на Рівненській. Він вважає цю програму не менш перспективною, ніж капітальні ремонти та експлуатації тих блоків, термін експлуатації яких закінчується. Заступник міністра додав, що атомна енергетика повинна розвиватися.

Зеленський підписав закон про збільшення виплат на хворих дітей

Зеленський підписав закон, який передбачає збільшення допомоги сім'ям з дітьми, які мають важкі хвороби, але яким не встановлено інвалідність. Документ підвищує розмір щомісячної державної допомоги на дітей, які страждають на важкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, на тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу, гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня.

В Україні спрощено процедуру замовлення та відновлення водійського посвідчення

Тепер права в Україні можна замовити онлайн через додаток Дія або Єдиний веб-портал електронних послуг. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабміну, заявив глава уряду Денис Шмигаль. Крім цього, водії тепер зможуть зареєструвати свій новий транспортний засіб в автосалонах. Там же можна буде отримати номерні знаки і техпаспорт.

На Прикарпатті розгорнуто мобільний ковід-госпіталь

В Івано-Франківській області через переповненість COVID-лікарень вперше розгорнуто мобільний госпіталь для хворих на коронавірус. Про це в середу, 17 лютого, заявив глава парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький. За його словами, мобільний госпіталь буде розрахований на 250 місць. Його створять на базі Богородчанської лікарні.

В Україні стали частіше всиновлювати дітей

У 2020 році в Україні більше, ніж на 40% зросла кількість усиновлень в порівнянні з 2019 роком. Протягом 2020 року був усиновлено 2047 дітей. З них в 1890 випадках усиновлення було здійснено громадянами України, в 18 - громадянами країн СНД, в 139 - громадянами інших держав.

Призов до армії відбуватимуться за новими правилами

Кабмін вніс зміни до Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом. Зміни повинні вдосконалити заходи, пов'язані з підготовкою та проведенням призову на строкову військову службу, прийняттям призовників на військову службу за контрактом та приведення їх у відповідність до чинного законодавства.

Європейський суд з прав людини зажадав від Росії звільнити Олексія Навального

Європейський суд з прав людини застосував правило 39 регламенту суду, визначивши російському уряду негайно звільнити Навального зі слідчого ізолятора. У свою чергу, глава Мін'юсту Росії Костянтин Чуйченко заявив в середу, 17 лютого, що вимога Європейського суду з прав людини відпустити Олексія Навального неможлива.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетУдар ATACMS по полігону РФ: що відомо про втрати
СюжетПідсумки 01.05: П’яний рекорд і дозвіл союзників
СюжетНебезпечна Пасха. Нові попередження для українців
СюжетВ заручниках у касирки: реакція на лайку Укрпошти
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: РоссияУкраинаСНГНАТО-УкраинадетивакцинаIT-технологииПрикарпатьеусыновлениеармияпризывкарантинсудебная реформаводительское удостоверениеНавальныйВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі