RU
 

Підсумки 23.01: справа про пожежу і російські протестиСюжет

Корреспондент.net,  24 січня 2021, 06:56
0
542
Підсумки 23.01: справа про пожежу і російські протести
Фото: dsns.gov.ua
Смертельна пожежа в будинку для людей похилого віку: суд узяв під варту чотирьох підозрюваних

Суд обрав запобіжний захід підозрюваним у справі про пожежу з численними жертвами в Харкові; у Росії акції протесту опозиції закінчилися арештами і розгоном. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

 
У справі про пожежу в будинку для людей похилого віку почали затримувати підозрюваних
 
Суд на два місяці заарештував ще трьох підозрюваних - 43-річного В'ячеслава Кравченка, який орендував приміщення і організував незаконний будинок для людей похилого віку, а також 67-річного орендодавця приміщення Славіка Акопяна і 42-річну Ольгу Кравченко, дружину В'ячеслава, яка керувала хоспісом.
 
Також Київський районний суд Харкова відправив під варту адміністратора нелегального будинку для людей похилого віку Ігоря Мирончука. Він проведе в СІЗО два місяці без права застави. Сам 34-річний підозрюваний заперечував, що він був саме адміністратором закладу, як стверджує слідство. Він запевняв, що він лише допомагав, "був співробітником, старшим з доглядальницями".
 
У Росії пройшли масові затримання
 
Під час акцій протесту прихильників Олексія Навального було затримано 2 158 осіб, з них більше 600 - у Москві, в тому числі 15 підлітків. Мітинги по всій Росії супроводжувалися жорсткими разгонами. Правоохоронці активно застосовують кийки. Учасники акцій, в свою чергу, закидали правоохоронців сніжками. Зіткнення і затримання пройшли сьогодні по всій Росії. Наймасштабніший мітинг пройшов у Москві.
 
Також у Києві біля будівлі посольства Росії в Україні сталися сутички між поліцією і противниками акції на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального.
 
У Мінсоцполітики розповіли про нелегальні будинки для людей похилого віку
 
Ринок послуг з догляду за людьми похилого віку в будинках для людей похилого віку в Україні здебільшого знаходиться в тіні. У минулому році почав працювати Реєстр організацій, що надають соціальні послуги. У нього вносять інформацію про комунальні, державні і приватні установи. Зараз у цьому Реєстрі значиться 91 комунальний заклад та 42 приватних. Інформацію про приватні установи подають ОДА.
 
Українці почали скаржитися на порушення у сфері обслуговування
 
За тиждень мовний омбудсмен Тарас Кремінь отримав 195 скарг і звернень через обслуговування не українською мовою. При цьому більшість звернень стосувалися відсутності української версії сайтів інтернет-видань і сайтів інтернет-магазинів - 117 скарг.
 
Олександр Тупицький має намір судитися через дії співробітників УДО
 
Відсторонений від посади голова Конституційного суду Олександр Тупицький подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва на Управління державної охорони (УДО). У справі не призначено склад суду. Його буде розглядати суддя Ярослава Добрянська. Предмет позову - "заборона вчиняти дії".
 
У COVID-лікарнях поступово знижується завантаженість
 
В Україні продовжує скорочуватися захворюваність на коронавірус COVID-19. У країні на цей момент вільні більше 70% місць для пацієнтів з цією інфекцією. Найбільш завантаженими є лікарні Івано-Франківської області - вони заповнені на 40%. У Києві зайняті 30,4% місць.
 
У ВООЗ назвали терміни глобального розподілу вакцин
 
Глобальний механізм розподілу вакцин від коронавірусу COVAX може запрацювати в лютому. За словами Гебреісуса, COVAX підписала угоду з Pfizerі BioNTech на отримання до 40 млн доз вакцини. Також у першому кварталі 2021 року очікується поставка ще близько 150 млн доз вакцини AstraZeneca.
 
В Індії рекордно зростає кількість вакцинованих
 
Влада Індії планує на першому етапі вакцинувати 30 млн осіб - 10 млн медпрацівників і 20 млн співробітників, які перебувають у зоні ризику - поліцейські, військовослужбовці, службовці відомств цивільної оборони.
 
Відомий американський журналіст і телеведучий Ларрі Кінг помер
 
Всесвітню популярність йому принесло ток-шоу LarryKingLive, яке він вів на телеканалі CNN протягом 25 років - з 1985 року по 2010-й. Він провів більше 50 тисяч інтерв'ю, героями яких ставали майже всі найвідоміші в США і за їхніми межами політики, артисти, зірки шоу-бізнесу та інші знаменитості. Він помер у Лос-Анджелесі в медичному центрі Cedars-Sinai у віці 87 років.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Сюжети
СюжетПідсумки 01.05: П’яний рекорд і дозвіл союзників
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетНебезпечна Пасха. Нові попередження для українців
СюжетВ заручниках у касирки: реакція на лайку Укрпошти
СюжетПідсумки 30.04: Удар по Харкову і без браслета
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: РоссияСШАОппозицияЯзыковой вопросХарьковсудсмертьвакцинаИндияпротестыВОЗбольницыКонституционный судогоньвакцинацияукраинский языкНавальный
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі