RU
 

Підсумки 11.01: Санкції для Києва і тарифні протестиСюжет

Корреспондент.net,  12 січня 2021, 06:58
0
538
Підсумки 11.01: Санкції для Києва і тарифні протести
Фото: inbusiness.kz
Американське Міністерство фінансів запровадило санкції проти українських громадян і компаній

США ввели санкції проти українських громадян і організацій; в низці міст України пройшли акції протесту проти підвищення цін на комунальні послуги. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Мінфін США оголосив про введення санкції проти України

Американське Міністерство фінансів через "втручання у вибори" внесло до списку санкцій сімох громадян і чотири інформаційних ресурси України. Зокрема, під санкції потрапили ресурси ТОВ Ера-Медіа, інформагентство Only News, Nabuleaks і ТОВ Скептик (Бегемот Медіа).

Серед фізичних осіб, які потрапили під санкції, нардеп Олександр Дубінський, Дмитро Ковальчук, Костянтин Кулик, Олександр Онищенко, Антон Симоненко, Андрій Теліженко та Петро Журавель.

Україною прокотилася хвиля протестів проти підвищення тарифів

Жителі низка українських міст протестували проти підвищення цін на комунальні тарифи. Так, антитарифні мітинги пройшли в Полтаві, Херсоні, Чернівцях та двох селах регіону, Львові та Жмеринці Вінницької області, а також в інших населених пунктах.

Крім того, оголошено всеукраїнський протест Стоп тарифний геноцид в майбутню п'ятницю. Мета акції - змусити владу країни зупинити зростання тарифів.

МОЗ заявило про позитивну динаміку щодо COVID-19

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов констатував, що в Україні покращилася тижнева статистика за захворюваністю на коронавірус. Згідно з останніми даними, за минулий тиждень виявлено 41 063 випадки COVID-19, тоді як тижнем раніше зафіксували 47 877 випадків.

На ранок 11 січня зареєстровано 1 119 314 випадків коронавірусу, з них 796 417 закінчилися одужанням і 19 835 - смертю. За добу виявили 4288 заражених - це мінімальний показник з жовтня.

На Донбасі загинув український військовий

У районі населеного пункту Піски Донецької області в результаті обстрілу сепаратистами позицій ЗСУ загинув український військовослужбовець. Українська сторона СЦКК ввела "режим тиші", а також висунула вимогу про припинення вогню. У Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ направлена ​​нота.

Уряд провів засідання з питання зниження тарифів

Кабмін на зустрічі з керівництвом Міненерго, Нафтогазу, НКРЕКУ, Оператора ГТС і представниками Офісу президента напрацював два варіанти вирішення проблеми з високими тарифами. Крім того, на засіданні було сформовано механізм, який дозволить знизити ціну на транспортування газу.

На території вінницького дитсадка стався вибух

У Вінниці на території дитсадка №7 в мікрорайоні Поділля вибухнула саморобна петарда. Під час прогулянки діти знайшли на майданчику невідомий предмет, під час гри з яким стався вибух. В результаті незначні травми отримали троє дітей - п'ятирічна дівчинка та двоє шестирічних хлопчиків.

Ціна біткоїна обвалилася майже на 12%

Вартість найпопулярнішої криптовалюти біткоїна знизилася до 35 544 доларів за монету (мінус 11,71%), після чого зміцнилася на рівні 36 279 доларів (мінус 9,88%). Як заявили експерти, падіння могло бути викликане великим продажем криптовалюти у вихідні.

У США оприлюднено резолюцію про імпічмент Трампу

На сайті Палати представників США з'явився текст резолюції про імпічмент президенту Дональду Трампу. Згідно з документом, главу держави звинувачують у підбурюванні до заколоту. На думку авторів резолюції, Трамп є загрозою для національної безпеки, демократії та конституції Сполучених Штатів.

При цьому ФБР має інформацію, що передчасне усунення чинного глави держави може спровокувати потужне повстання в країні.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Сюжети
СюжетПідсумки 01.05: П’яний рекорд і дозвіл союзників
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетНебезпечна Пасха. Нові попередження для українців
СюжетВ заручниках у касирки: реакція на лайку Укрпошти
СюжетПідсумки 30.04: Удар по Харкову і без браслета
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: Тарифы ЖКХстатистикачерный списокКабмин Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі