RU
 

Підсумки 19.10: COVID-смертність і переговори щодо МАУСюжет

Корреспондент.net,  20 жовтня 2020, 06:59
0
315
Підсумки 19.10: COVID-смертність і переговори щодо МАУ
Фото: hromadske.ua
В Україні зростає смертність від коронавірусу

Україна потрапила в топ-10 країн світу за кількістю померлих від коронавірусу; стартував черговий етап переговорів у справі про збитий над Тегераном літак МАУ. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Україна потрапила в список світових лідерів за смертністю від COVID-19

Україна зайняла дев'яте місце в світі за кількістю померлих хворих на коронавірус за добу - померли 90 пацієнтів. При цьому найбільше летальних випадків зафіксовано в Індії (578), США (448) і Мексиці (355).

На ранок 19 жовтня в Україні підтверджено 303 638 випадків інфікування COVID-19, з них 126 489 закінчилися одужанням і 5673 - смертю. За добу виявили 4766 інфікованих.

В Ірані почалися дводенні переговори щодо збитого українського літака

Другий раунд переговорів між Україною та Іраном у справі про збитий літак Міжнародних авіаліній України під Тегераном 8 січня стартував в іранській столиці.

За підсумками першого дня іранська сторона взяла на себе всю відповідальність за збитий їхніми військовими український борт і висловила готовність забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв незалежно від їхнього громадянства.

Суд Києва заборонив книгу "Справа Василя Стуса"

Нардеп Віктор Медведчук виграв суд в автора книги Справа Василя Стуса Вахтанга Кіпіані. Дарницький районний суд Києва заборонив Кіпіані та видавництву Віват поширювати надрукований тираж книги "до усунення порушення особистого немайнового права Віктора Медведчука".

В Офісі президента заявили, що здивовані деякими формулюваннями в рішенні суду.

Спікер парламенту озвучив нову дату розгляду бюджету-2021

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що проект держбюджету на 2021 рік у першому читанні депутати розглянуть 3 листопада, а не 20 жовтня, як планувалося. При цьому він закликав парламентаріїв оперативно доопрацювати документ, щоб уникнути "бюджетної ночі".

Президент призначив посла України у Фінляндії

Український лідер Володимир Зеленський призначив Ольгу Діброву, яка працювала директором департаменту державного протоколу Міністерства закордонних справ, послом України в Фінляндії. Відповідний указ оприлюднений на сайті президента.

У ДТП на Рівненщині загинула вагітна жінка

У результаті лобового зіткнення двох автомобілів під Рівним загинула вагітна, яка прямувала в пологовий будинок. Інші три жертви ДТП - водії Volkswagen і Honda, а також пасажирка Volkswagen - госпіталізовані в медустанови.

Лідери Азербайджану та Вірменії заявили про готовність до діалогу

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян і президент Азербайджану Ільхам Алієв заявили про рішення почати переговори щодо ситуації в Нагірному Карабасі. Обидві сторони привітали посередництво Росії в розв'язанні конфлікту.

У столиці Білорусі пройшли два протилежних мітинги

У Мінську пройшов Марш пенсіонерів, які виступили проти режиму Олександра Лукашенка. Водночас в центрі столиці зібралися люди на провладний мітинг. Незабаром обидві колони перетнулися, при цьому пенсіонери скандували "ганьба!" в сторону опонентів.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 20.05: Смерть Раїсі і ситуація на фронті
СюжетПідсумки 18.05: Закон про мобілізацію і Вовчанськ
СюжетОлександр Усик - Тайсон Ф'юрі. Онлайн трансляція бою
СюжетПідсумки 16.05: Без світла і розстріл цивільних
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: ИранпротестыженщиныКарабахпосол
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі