RU
 

Підсумки 01.02: Собачий скандал, смерть на ДонбасіСюжет

Корреспондент.net,  2 лютого 2020, 06:55
0
713
Підсумки 01.02: Собачий скандал, смерть на Донбасі
Фото: Соцсети
Нардеп Євген Брагар порадив пенсіонерці продати собаку, щоб оплатити комуналку

Нардеп Євген Брагар від "Слуги народу" оскандалився порадою пенсіонерці; на Донбасі загинула військовий медик. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

 
Кількість померлих від коронавірусу в Китаї перевищила 300 осіб
 
Кількість інфікованих коронавірусом нового типу в Китаї досягла 13 846 чоловік, жертвами захворювання стали вже 304 людини. Крім того, перша смерть через коронавірус нового типу за межами території Китаю зареєстрована на Філіппінах.
 
Китай дозволив евакуацію українців з Уханя
 
Влада Китаю попередньо дала згоду на евакуацію українців з міста Ухань, яке є епіцентром спалаху смертельного коронавірусу. За даними РНБО, в Ухані перебуває 51 українець, але вони не можуть залишити місто, тому що воно заблоковане військами.
 
На Донбасі під час обстрілу загинула військовий лікар
 
На Донбасі під час обстрілу загинула військовий лікар. 33-річна Клавдія Ситник під час доставки медикаментів на позиції отримала множинні осколкові поранення. В Офісі президента Володимира Зеленського висловили співчуття рідним і близьким жінки.
 
Нардеп від Слуги народу порадив продати собаку й оплатити комуналку
 
Народний депутат від президентської фракції Слуга народу Євген Брагар порадив пенсіонерці продати собаку "елітної породи", щоб оплатити комуналку.
 
"Якщо собака у дворі елітної породи, вона може її продати в будь-який момент і спокійно заплатити", - сказав нардеп.
 
Після скандалу, що розгорівся, депутат вибачився за свої слова. Керівництво фракції Слуга народу заявило, що не підтримує позицію Брагара щодо оплати комунальних послуг пенсіонерами і принесло вибачення за його слова.
 
 
Палестина розірвала відносини зі США та Ізраїлем
 
Лідер Палестини Махмуд Аббас оголосив про розрив усіх зв'язків з Ізраїлем і США, включаючи співробітництво в галузі безпеки.
 
Аббас заявив, що запропонований США "мирний план" щодо врегулювання ситуації на Близькому Сході порушує угоди, досягнуті в Осло в 1993 році між Ізраїлем і Палестиною, а рішення Палестини є наслідком "зречення США й Ізраїлю підписаних угод".
 
США порадили Україні та РФ самим вирішити конфлікт
 
Держсекретар США Майк Помпео заявив, що у підсумку Україна та РФ повинні самі вирішити конфлікт. При цьому він запевнив, що США сприятимуть пошуку шляхів вирішення конфлікту.
 
"Цей саме те питання, у якому треба брати участь усій Європі, всьому світу для його вирішення. Але в підсумку Росія і Україна повинні самі вирішити його. Все, що ми в Сполучених Штатах зможемо зробити, ми зробимо", - наголосив Помпео.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 
 
 
 
Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 16.05: Без світла і розстріл цивільних
СюжетПідсумки 15.05: Замах на Фіцо і удари по Криму
СюжетПідсумки 14.5: Блінкен у Києві і зміна позицій ЗСУ
СюжетПідсумки 13.05: F-16 і бої на Харківщині
За матеріалами: Корреспондент.net
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: собакаКитайПалестинатарифы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі