RU
 

Підсумки 16.01: Призов з 18 років й імпічмент ТрампуСюжет

Корреспондент.net,  17 січня 2020, 06:59
0
481
Підсумки 16.01: Призов з 18 років й імпічмент Трампу
Фото: Минобороны Украины
Українці знову підуть в армію з 18 років

Зеленський повернув призов до армії з 18 років; процес імпічменту Трампу стартував у США. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Сенат США почав процес імпічменту Трампу

У Сенаті США офіційно почався судовий розгляд щодо звинувачень на адресу президента США Дональда Трампа, які передала Палата представників.

Американський лідер заявив, що судовий процес щодо імпічменту в Сенаті "повинен пройти дуже швидко".

"Це обман. Я думаю, що це буде дуже швидко", - відповів американський лідер на питання журналістів, що він очікує від процесу щодо імпічменту і скільки, на його погляд, це займе часу.

Україна висунула нові умови для виборів на Донбасі

На переговорах у Мінську Україна висунула умовою для проведення виборів на Донбасі повернення в регіон переселенців і їхню участь у голосуванні. Про це повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Вона наголосила, що вибори можна проводити тільки тоді, коли кордони України будуть повністю під її контролем або контролем міжнародних спостерігачів

Мішустін став новим прем'єром Росії

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про призначення Михайла Мішустіна прем'єр-міністром.

Крім того, Путін ввів нову посаду - заступника голови Ради Безпеки РФ і призначив на цю позицію колишнього главу уряду Дмитра Медведєва.

В Україні повернули призов до армії з 18 років

Президент Володимир Зеленський підписав указ про терміни проведення призовів на строкову військову службу в 2020 році, а також про звільнення в запас.

На строкову службу в цьому році будуть призивати в квітні - червні і в жовтні - грудні. На строкову службу призиватимуть з 18 років, тоді як в останні роки призивали з 20.

Рада схвалила повернення України до роботи в ПАРЄ

Парламент проголосував за участь постійної делегації Верховної Ради в роботі Парламентської Асамблеї Ради Європи в 2020 році.

Зокрема, передбачено, що Рада доручає постійній делегації ВР у ПАРЄ подати свої повноваження на затвердження для участі в щорічній сесії ПАРЄ 2020 року.

П'ять країн зажадали компенсацій від Ірану за знищення літака МАУ

П'ять країн, чиї громадяни загинули в результаті збиття літака МАУ в Ірані, зажадали від Тегерана компенсацію. Так, Канада, Афганістан, Великобританія, Швеція і Україна вимагають від Ірану компенсацій за знищення українського літака і загибель людей.

Крім того, від Тегерана вимагають забезпечити повне міжнародне розслідування і покарання винних, а також виконати свої зобов'язання щодо родичів загиблих.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Сюжети
СюжетОлександр Усик - Тайсон Ф'юрі. Онлайн трансляція бою
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 16.05: Без світла і розстріл цивільних
СюжетПідсумки 15.05: Замах на Фіцо і удари по Криму
СюжетПідсумки 14.5: Блінкен у Києві і зміна позицій ЗСУ
За матеріалами: Корреспондент.net
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: ПАСЕпремьер-министр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі