RU
 

Підсумки 04.01: Убивство в Києві, бунт у КаховціСюжет

Корреспондент.net,  5 січня 2020, 06:59
0
940
Підсумки 04.01: Убивство в Києві, бунт у Каховці
Фото: пресс-служба Нацполиции
У Києві вбили двох дівчат

У столиці сталося жахливе подвійне вбивство; а в Каховці відбувся народний бунт. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

 
В Україні зріс розмір аліментів
 
У 2020 році у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму зріс і розмір аліментів. Для дітей до шести років прожитковий мінімум становить 1779 гривень, а для дітей у віці від 6 до 18 років - 2218 гривень.
 
Таким чином, мінімальний гарантований розмір аліментів складе: для дітей до 6 років - 889,5 гривень; для дітей у віці від 6 до 18 років - 1109 гривень.
 
Чумак більше не головний військовий прокурор
 
Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка звільнив з посади військового прокурора Віктора Чумака та призначив його на посаду заступника генпрокурора.
 
У житловому будинку в Рівному стався вибух
 
У Рівному в багатоквартирному житловому будинку стався вибух, після чого почалася пожежа. Через сильне задимлення пожежники провели евакуацію 14 мешканців з верхніх поверхів. Пожежа була ліквідована, жертв і постраждалих унаслідок інциденту немає. Імовірно, вибухнув газовий котел.
 
В Києві сталося жахливе подвійне вбивство
 
Тіла двох дівчат знайшли в одній з квартир на вулиці Кирилівській у столиці. Моторошну знахідку виявили в шафі на балконі квартири. Тіла були зв'язані і порізані гострим предметом. Обидві дівчини були оголошені зниклими з 2 січня.
 
Інформація про злочин надійшла в поліцію від киянки. Жінка повідомила, що у власній квартирі, яку вона здавала в оренду на новорічні свята, виявила два тіла. За фактом умисного вбивства відкрито кримінальне провадження.
 
Трамп пригрозив вдарити по 52 цілях в Ірані
 
США завдадуть ударів по 52 об'єктах Ірану у відповідь на будь-який потенційний напад, який може бути здійснений після вбивства іранського генерала Касема Сулеймані. Про це заявив американський президент Дональд Трамп.
 
Тим часом в Багдаді тисячі людей взяли участь у похороні іранського генерала. Багато хто тримав прапори іракського парамілітарного угруповання Сили народної мобілізації. Люди скандували "Смерть Америці, смерть Ізраїлю".
 
У Каховці під відділом поліції палили шини
 
У Каховці на Херсонщині люди вийшли на протест з вимогою розслідування резонансного вбивства. Протестувальники закидали відділення поліції димовими шашками і підпалили шини.
 
Так люди вимагали розслідування вбивства 26-річного місцевого жителя Володимира Чебукіна, якого вранці 1 січня вбив 29-річний чоловік, зробивши кілька пострілів з рушниці.
 

 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Сюжети
СюжетПідсумки 28.04: Вбивство у ФРН і ракети Україні
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 27.04: Україна і РФ обмінялися ударами
СюжетПідсумки 26.04: Основні потреби і вбиті діти
СюжетТермінова евакуація в Києві: чи є небезпека?
За матеріалами: Корреспондент.net
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: СШАИранпротестыубийствоКаховкаалименты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі