RU
 

Підсумки 28.12: Мирова з Газпромом, закон про ЗМІСюжет

Корреспондент.net,  29 грудня 2019, 07:00
0
643
Підсумки 28.12: Мирова з Газпромом, закон про ЗМІ
Уряд України схвалив проект мирової угоди з Газпромом

Уряд схвалив мирову угоду з Газпромом, стало відомо, як планують регулювати ЗМІ. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У банках України різко подорожчала валюта

Станом на ранок суботи, 28 грудня, готівковий курс долара виріс на 50 копійок до 24,52 гривень.
 
Так, найбільші банки встановили курс американської валюти в межах 23,85-24,50 грн/долар, підвищивши його в порівнянні з попереднім днем.
 
Вартість євро в банках також зросла на 66 копійок до 27,31 гривень при покупці.
 
 
У Києві відкрили рух  Шулявським мостом
 
У Києві після ремонту відкрили для руху Шулявський шляхопровід. Про це йшлося в повідомленні мера Києва Віталія Кличка на сторінці в Facebook.
 
Кличко дав старт руху реконструйованим мостом, проїхавшись по ньому на квадроциклі в костюмі Діда Мороза.
 
 
Харківських терористів, засуджених на довічний термін, відпустили
 
У Харкові суд виніс вирок обвинуваченим у справі про теракт біля Палацу спорту Віктору Тетюцькому, Сергію Башликову і Володимиру Дворнікову, в результаті якого загинули чотири людини.
 
Рішенням суду Дворніков, Тетюцький і Башликов визнані винними, їм призначено покарання за сукупністю статей - довічне ув'язнення з конфіскацією всього майна. В строк відбування покарання зарахується час перебування в установі попереднього ув'язнення.
 
Зеленський підписав закон про видобуток бурштину
 
Президент Володимир Зеленський підписав Закон про врегулювання питання видобутку бурштину, йдеться в прес-службі Мінекоенерго в суботу, 28 грудня. Законом регулюються земельні питання доступу до покладів бурштину.
 
Також документом передбачено сувору відповідальність за порушення вимог рекультивації землі і обов'язок компенсації понесених втрат; вводиться єдиний дозвіл на розвідку з правом видобутку на 5 років на ділянки до 10 га з визначенням початкової вартості продажу на аукціоні; забирається ряд дублюючих і архаїчних погоджень (зокрема, гірничий відвід і дозвіл на зняття родючого шару).
 
Анкара підтвердила дату запуску Турецького потоку
 
Новий газопровід Турецький потік введуть в експлуатацію 8 січня 2020 року. Про це заявив турецький міністр енергетики і природних ресурсів Фатіх Домнез, передає Hurriyet Daily News.
 
"Ми запустимо TurkStream 8 січня. Ми будемо незамінні на міжнародних ринках, оскільки трубопроводи природного газу будуть проходити як зі сходу, так і з півночі", - заявив міністр.
 
Кабмін погодився на "мирову" з Газпромом
 
Уряд схвалив мирову угоду з Газпромом в рамках процесу підписання угоди на транзит газу по території України після 2020 року, про що стало відомо на сайті Кабінету міністрів у суботу, 28 грудня.
 
"Схвалити проект мирової угоди за позовом компанії Газпром до держави Україна, який розглядається арбітражним судом ad hoc відповідно до Арбітражного регламенту Комісії Організації Об'єднаних Націй по праву міжнародної торгівлі, справа ПТС № 2019-10", - йдеться в документі.
 
З'явився текст законопроекту про медіа
 
Народні депутати з фракції Слуга народу зареєстрували в парламенті законопроект № 2693 Про діяльність медіа. Його текст опубліковано на сайті Верховної Ради.
 
Ініціаторами законопроекту стали нардепи Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлизавета Богуцька, Тетяна Рябуха, Павло Сушко, Дмитро Налетов, Тетяна Циба.
 
Екс-беркутівців відпустили з-під арешту
 
У суботу, 28 грудня, Київський апеляційний суд відпустив з-під варти трьох екс-бійців спецпідрозділу Беркут, обвинувачених у розстрілі Майдану в лютому 2014 року.
 
Зазначається, що суд задовольнив апеляційні скарги обвинувачених. Після чого екс-беркутівців Олега Янішевського, Павла Аброськіна і Сергія Зінченка відпустили з-під варти. Вони брали участь в судовому засіданні по відеоконференції.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 14.5: Блінкен у Києві і зміна позицій ЗСУ
СюжетПідсумки 13.05: F-16 і бої на Харківщині
СюжетПідсумки 12.05: Бої біля Харкова і атаки ГУР
СюжетПідсумки 11.05: Наступ РФ і фінал Євробачення
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: Газпроммостзаконкурс валютВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі