RU
 

Підсумки 29.10: Відвід військ і форум у МаріуполіСюжет

Корреспондент.net,  30 жовтня 2019, 07:00
0
373
Підсумки 29.10: Відвід військ і форум у Маріуполі
Фото: facebook.com/pressjfo.news
Сьогодні біля Золотого почалося відведення військ

У Золотому почалося розведення сил, у Маріуполі пройшов інвестфорум. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

 
Почалося розведення сил у Золотому
 
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко у вівторок, 29 жовтня, оголосив про початок відведення військ у Золотому Луганської області. Про це він повідомив на інвестиційному форумі в Маріуполі.
 
"Розведення у Золотому відбувається прямо зараз, ми стартуємо із сьогоднішнього дня. Ми затрималися, бо це не просто відведення, а воно повинно було бути підготовлено та проконтрольовано з боку ОБСЄ. Ми дали їм час на підготовку... У Золотому, як запевняє місія ОБСЄ, останній обстріл був 18 числа - це 10 днів тому. Далі буде Петрівське", - заявив Пристайко.
 
У "ЛНР" заявили про початок відведення військ у Золотому
 
У самопроголошеній "ЛНР" заявили про початок процесу розведення сил і засобів біля Золотого у вівторок, 29 жовтня, повідомляють інформресурси сепаратистів.
 
"Незважаючи на те, що інформацію про готовність української сторони виконувати розведення ми отримали менше, ніж за дві години до початку розведення, ми були готові до виконання цих заходів ще із 7 жовтня - дати, узгодженої в контактній групі на засіданні 1 жовтня. І ми скористалися першою ж можливістю, коли українська сторона повідомила про готовність", - сказав "міністр закордонних справ" "ЛНР" Владислав Дейнего.
 
Добровольці заявили, що залишаються в Золотому
 
Добровольці, які перебувають у Золотому і виступають проти розведення сил на Донбасі, мають намір залишитися в населеному пункті, якщо влада почне відведення військ. Також вони стверджують, що вночі населений пункт був обстріляний противником. Відповідну заяву опубліковано в Telegram-каналі Останній блокпост. Ні капітуляції.
 
"Сьогодні вночі бойовики обстрілювали Золоте з великокаліберних кулеметів і гранатометів. Це фіксували добровольці, тому що обстрілювали наші позиції, і навіть штаб ООС зафіксував 5 обстрілів вночі. 7 днів, і навіть одного дня тиші немає. Відводити наші війська зараз - це злочин", - сказано у відеозверненні.
 
Зеленський відкрив інвестфорум у Маріуполі
 
У Маріуполі у вівторок, 29 жовтня, відкрився інвестиційний форум RE:THINK. Invest in Ukraine, на якому присутнє керівництво країни, а також представники українського та іноземного бізнесу. На відкритті форуму виступив президент України Володимир Зеленський.
 
Він підкреслив, що це перший і найбільший форум такого рівня на сході України. На нього приїхали представники міжнародних організацій, топових українських та іноземних компаній, успішний малий і середній бізнес, провідні політики, місцева влада з усієї України.
 
ЄС запропонував схему транзиту російського газу
 
На газових переговорах, які відбулися напередодні у Брюсселі за участю Єврокомісії, України і Росії, європейська сторона запропонувала Нафтогазу і Газпрому укласти два договори. Про це повідомив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.
 
"Європейські партнери запропонували схеми, за якими може бути підписано два договори: про інтерконнектор і про транспортування. ... Європейські пропозиції базуються на 10-річному контракті і на 60 млрд кубометрів газу в рік стабільних і 30 змінних обсягах транспортування газу через ГТС України", - повідомив Оржель.
 
Під Офісом президента зібралися націоналісти
 
Під Офіс президента вийшли націоналісти, які виступають проти розведення сил на Донбасі і скандують: "Ні капітуляції".
 
Учасники акції називають розведення військ біля Золотого відступом, а не відведенням. "Сьогодні почалася капітуляція. Це відступ, а не відведення", - з такими словами мітингарі почали акцію.
 
Слуга народу і Євросолідарність посперечалися в Раді
 
Фракція Слуга народу під час засідання парламенту у вівторок, 29 жовтня, вийшла до трибуни, щоб висловити обурення висловлюваннями нардепа від Європейської солідарності Софії Федини на адресу президента Володимира Зеленського.
 
У зв'язку зі скандальними заявами Федини із трибун виступив Микита Потураєв.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Сюжети
СюжетФронт: де тисне, а де відступає російська армія
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетВбивство бійців ЗСУ в Баварії: нові подробиці
СюжетПідсумки 28.04: Вбивство у ФРН і ракети Україні
СюжетПідсумки 27.04: Україна і РФ обмінялися ударами
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: протестРадафорумМариупольВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі