RU
 

Підсумки 14.06: Видача паспортів РФ, ціна на газСюжет

Корреспондент.net,  15 червня 2019, 06:58
0
279
Підсумки 14.06: Видача паспортів РФ, ціна на газ
Фото: ВКонтакте
Жителям Донбасу почали видавати паспорти Росії

Росія почала видавати паспорти жителям Донбасу, Нафтогаз знизив ціну на газ. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

 
Націоналісти показали список кандидатів до Верховної Ради
 
Опубліковано список кандидатів у депутати, з яким на вибори піде об'єднаний блок українських націоналістів. У праве об'єднання ввійшли ВО Свобода, Національний корпус, Правий сектор з його колишнім лідером Дмитром Ярошем, ОУН і Конгрес українських націоналістів.
 
Жителям Донбасу почали видавати російські паспорти
 
До Росії за отриманням російського паспорта вирушили перші 34 жителі "ДНР". Російське громадянство для жителів "ЛДНР" коштуватиме Росії приблизно 100 млрд рублів. Всього на отримання паспорта громадянина РФ вже подали заявки понад вісім тисяч жителів регіону.
 
У МЗС України початок видачі російського громадянства за спрощеною процедурою для жителів непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей назвали свідомо провокаційним актом.
 
Єфремова, який сидить у СІЗО, включили в список Опоблоку
 
Опозиційний блок включив до свого виборчого списку колишнього голову парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, який утримується на цей час під вартою. Десятим місцем у списку Опоблоку Єфремову поступився колишній народний депутат Володимир Пилипенко.
 
Суд ООН завершив слухання за позовом України проти Росії
 
У Постійній палаті третейського суду в Гаазі завершилися слухання за позовом України про порушення права прибережної держави відповідно до Конвенції ООН з морського права 1982 року. Через кілька місяців арбітри приймуть рішення і будуть розглядати по суті подані Україною докази російських порушень.
 
Нафтогаз знизив ціну на газ для населення на червень
 
НАК Нафтогаз України знизила ціну природного газу для населення та інших споживачів за спеціальними зобов'язаннями (ПСО) в червні на 7,3% - до 5553,89 гривень за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, вартості доставки і націнки постачальника).
 
Конституційний суд визнав незаконним створення Нацкомісії з тарифів
 
Конституційний суд вирішив, що екс-президент Петро Порошенко перевищив свої конституційні повноваження, створивши Нацкомісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. КС визнав, що НКРЕКУ була створена в неконституційний спосіб, її статус і спосіб формування не відповідають Конституції.
 

 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Сюжети
СюжетОлександр Усик - Тайсон Ф'юрі. Онлайн трансляція бою
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 16.05: Без світла і розстріл цивільних
СюжетПідсумки 15.05: Замах на Фіцо і удари по Криму
СюжетПідсумки 14.5: Блінкен у Києві і зміна позицій ЗСУ
За матеріалами: Корреспондент.net
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: националистыЕфремов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі