RU
 

Підсумки 18.05: настанови Порошенка і Радбез ООНСюжет

Корреспондент.net,  19 травня 2019, 07:00
0
357
Підсумки 18.05: настанови Порошенка і Радбез ООН
Фото: president.gov.ua
Порошенко озвучив свої настанови Зеленському

Порошенко дав настанови новообраному президенту Володимиру Зеленському, Росія попросила скликати засідання Ради безпеки ООН. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

 
Росія скликала Радбез ООН через закон про мову
 
Росія попросила скликати засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з прийняттям Верховною Радою України закону Про забезпечення функціонування української мови як державної. Про це повідомив спікер постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко в суботу, 18 травня.
 
"Сьогодні стало відомо, що делегація Російської Федерації звернулася до голови Ради безпеки ООН з проханням скликати засідання у зв'язку з прийняттям Верховною Радою України закону Про забезпечення функціонування української мови як державної. Засідання може відбутися наступного понеділка", - написав Ніколенко на своїй сторінці у Facebook.
 
Зеленський заявив, що Україна поверне Крим
 
Новообраний президент Володимир Зеленський в день 75-ї річниці початку депортації кримських татар висловив надію, що Україна зможе звільнити анексований Крим. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook у суботу, 18 травня.
 
"Сьогодні 75-та річниця початку депортації кримських татар. Цей день нагадує нам, що можна знищити людей, але дух цілого народу - ніколи. Кримські татари повернулися на історичну батьківщину. І зараз вони знову стали жертвами репресій - як і ті, хто залишився відданим Україні в окупованому Криму", - написав майбутній глава держави.
 
Адвокат Трампа обурився заявою Коломойського
 
Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані обурився, що олігарх Ігор Коломойський після приїзду в Україну погрожував двом американським громадянам. Про це він написав у своєму мікроблозі у Twitter 18 травня.
 
"Тільки-но він повернувся, він погрожував двом американським громадянам. Представники Коломойського і вороги президента Трампа консультують новообраного президента. Чи буде він заарештований?" - написав Джуліані.
 
Китай поставив США умову за торговельні переговори
 
Китай згоден на торгові переговори тільки на основі рівності, заявив міністр закордонних справ Китаю Ван І під час телефонної розмови з держсекретарем США Майком Помпео 18 травня.
 
На сайті МЗС КНР йдеться, що Пекін буде твердо відстоювати свої державні інтереси.
 
Радикали знесли паркан на алеї Небесної сотні
 
У центрі Києва, на майдані Незалежності, активісти націоналістичного руху С14 знесли паркан, яким було огороджено частину ділянки будівництва комплексу Героїв Небесної сотні, повідомив координатор праворадикальної організації Сергій Мазур на своїй сторінці у Facebook 18 травня.
 
Він заявив, що знесений паркан "заважав розслідуванню вбивств Небесної сотні", і додав, що музей Майдану "вже знищив місце загибелі героя України Плеханова".
 
Порошенко залишив Зеленському список справ
 
Залишаючи пост президента, Петро Порошенко дав настанови новообраному президенту Володимиру Зеленському про те, як слід продовжувати рух України в Європу. Про це він сказав під час святкування Дня Європи в Києві 18 травня.
 
"Кремль продовжує чинити жорсткий опір нашому руху до Європи. РФ знає, що Україна в Європі - це смерть російського імперського проекту. Це потужний удар по російському авторитаризму, це шлях до демократичних змін в Росії", - сказав Порошенко.
 
У Зеленського указ про розпуск Ради назвали фейком
 
Указ про розпуск Верховної Ради, опублікований раніше деякими ЗМІ, є фейком і не має відношення до реальності, заявила прес-секретар Володимира Зеленського Ірина Побєдоносцева.
 
Такий самий документ місяцем раніше опублікував заступник голови АП часів Віктора Януковича Андрій Портнов, зазначивши, що указ про дострокове припинення повноважень Ради повинен мати вигляд "приблизно такий".
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 02.05: Дві умови і російський терор
СюжетБої на околиці Часового Яру: чи вистоїть місто
СюжетУдар ATACMS по полігону РФ: що відомо про втрати
СюжетПідсумки 01.05: П’яний рекорд і дозвіл союзників
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: РоссияСШАООНКрымКитайКоломойскийРоспуск РадыПорошенкоВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі