RU
 

Підсумки 12.04: Візит до Макрона, "арешт" ГриценкаСюжет

Корреспондент.net,  13 квітня 2019, 06:58
0
630
Підсумки 12.04: Візит до Макрона,  арешт  Гриценка
Фото: twitter.com/poroshenko
Петро Порошенко й Еммануель Макрон зустрілися у Парижі

Порошенко і Зеленський зустрілися з лідером Франції; у Росії заочно заарештували екс-міністра оборони України: Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

 
Мінекономрозвитку погіршило прогноз зростання економіки України
 
Міністерство економічного розвитку і торгівлі погіршило прогноз зростання реального валового внутрішнього продукту в поточному році з 3% до 2,8%.
 
Прогноз курсу гривні у 2019 році збережено на рівні 28,2 грн / доларів.
 
ЦВК визначила порядок дебатів
 
Центральна виборча комісія визначила черговість надання ефірного часу кандидатам у президенти Володимиру Зеленському та Петру Порошенку на каналі Суспільного телебачення і Суспільного радіо НСТУ для проведення передвиборної агітації.
 
При цьому в штабі Зеленського заявили, що дебати кандидатів на НСК Олімпійський пройдуть у п'ятницю, 19 квітня, о 19.00.
 
На цей момент невідомо, чи зустрінуться на дебатах обидва кандидати, оскільки різниця між початком на стадіоні 19 квітня і в студії Суспільного становить лише годину.
 
Кандидати в президенти України зустрілися з главою Франції
 
Президент України Петро Порошенко і його суперник на виборах, шоумен Володимир Зеленський, зустрілися в Парижі з французьким лідером Еммануелем Макроном.
 
Спочатку Макрон прийняв Зеленського в Єлисейському палаці. За підсумками зустрічі шоумен заявив, що вона була конструктивною і проходила в теплій атмосфері.
 
Він також повідомив, що поговорив з Макроном про життя і припинення війни на Донбасі.
 
Згодом відбулася розмова президента Франції з Порошенком, який раніше цього самого дня зустрівся з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
 
За словами українського лідера, перше питання, яке він піднімав на обох зустрічах, - це встановлення миру в Україні.
 
У Міноборони представили медаль За поранення
 
Головне управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України повідомило, що в українській армії з'явиться нова нагорода - медаль За поранення.
 
На аверсі медалі зображено тризуб на тлі двох схрещених мечів вістрям угору і тернового вінця. На реверсі міститься напис "За жертву крові в боях за свободу України" і номер, який буде використовуватися для чіткого контролю та виключення підробок.
 
Кількість і ступінь тяжкості поранень будуть визначатися гілочками, які кріпляться на стрічці медалі або планці.
 
У Росії заочно заарештували Гриценка
 
Басманний суд Москви обрав заочний арешт як запобіжний захід щодо колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка, обвинуваченого в Росії в публічних закликах до здійснення терористичної діяльності на території РФ.
 
Раніше стало відомо, що він оголошений РФ у міжнародний розшук.
 
Президент звільнив губернатора Херсонської області
 
Президент Петро Порошенко звільнив голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва. Про це йдеться в тексті указу №141 / 2019, оприлюдненому на сайті глави держави.
 
Іншим своїм указом президент призначив першого заступника голови Херсонської ОДА Дмитра Бутрія тимчасовим виконуючим обов'язки голови облдержадміністрації.
 
В Україні розширили заповідні території
 
Міністр екології Остап Семерак повідомив, що в Україні майже на 80 тисяч гектарів (приблизно 0,13% від площі країни) збільшена площа природно-заповідного фонду.
 
За його словами, Україна зробила це за зобов'язаннями про розширення своїх територій природно-заповідного фонду і щодо угоди про асоціацію з ЄС, а також щодо низки інших домовленостей.
 

 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Сюжети
СюжетПідсумки 18.05: Закон про мобілізацію і Вовчанськ
СюжетОлександр Усик - Тайсон Ф'юрі. Онлайн трансляція бою
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 16.05: Без світла і розстріл цивільних
СюжетПідсумки 15.05: Замах на Фіцо і удари по Криму
За матеріалами: Корреспондент.net
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: ГриценкозаповедникПорошенкоувольнениемедальВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі