RU
 

Підсумки 31.10: "Закрите" небо і план ЛукашенкаСюжет

Корреспондент.net,  1 листопада 2018, 06:45
0
486
Підсумки 31.10:  Закрите  небо і план Лукашенка
Фото: Shutterstock.com
Україна "закрила" небо біля Криму

Україна "закрила небо" поблизу Криму; президент Білорусі запропонував план щодо Донбасу. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Роскосмос назвав причину аварії ракети Союз

Аварія ракети Союзу-ФГ сталася через неправильну роботу датчика поділу першого і другого щаблів. Про це повідомив виконавчий директор Роскосмосу з пілотованих програм Сергій Крикальов.

За його словами, це призвело до того, що один з бічних блоків першого щабля Союзу-ФГ не навертався на потрібну відстань і вдарив по баку пального другого щабля. Бак розірвався.

Україна поліпшила свої позиції в світовому рейтингу Doing Business

У щорічному рейтингу Світового банку Doing Business Україна посіла 71 позицію серед 190 країн. Згідно з оновленими даними рейтингу, на пострадянському просторі гірше, ніж в Україні, з веденням бізнесу справи тільки в Узбекистані і Таджикистані.

У п'ятірку найкращих країн увійшли Грузія (6 місце в загальному рейтингу), країни Балтії Литва (14 позиція), Естонія (16 місце), Латвія (19 позиція в загальному рейтингу). У РФ і Білорусі 31 і 37 місце в рейтингу відповідно.

Лукашенко запропонував план вирішення конфлікту на Донбасі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував новий формат миротворчої місії в Україні і відправити на Донбас спільну місію ООН і ОБСЄ.

За його словами, Білорусь готова взяти на себе відповідальність за підтримання миру на сході України, здійснювати контроль на російсько-українському кордоні, а також супроводжувати проведення виборів на Донбасі.

Порошенко підписав закон про захист бізнесу від силовиків

Президент Петро Порошенко підписав так званий закон "маски-шоу стоп-2". Після набуття чинності закон дозволить притягувати до відповідальності слідчого та прокурора, які ухвалили незаконні рішення про відкриття кримінального провадження.

Україна "закрила небо" поблизу Криму для польотів

У зв'язку з проведенням ракетних стрільб Україна оголосила небезпечною зоною для польотів над Чорним морем поблизу західного узбережжя Криму. Обмеження встановлюються на період з 1 по 4 листопада. Україна ввела заборону на польоти цивільної авіації в цьому районі на всіх висотах.

В Одесі під час футбольного матчу стався вибух

На одеському стадіоні Чорноморець під час футбольного матчу стався вибух. Невідомі фанати кинули вибухові пакети на поле стадіону Чорноморець, де тривав матч 1/8 фіналу Кубка України - одеські "моряки" грали з полтавською Ворсклою. Вибухи прогриміли на 64 хвилині, відразу після успішного пенальті у ворота Чорноморця.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 16.05: Без світла і розстріл цивільних
СюжетПідсумки 15.05: Замах на Фіцо і удари по Криму
СюжетПідсумки 14.5: Блінкен у Києві і зміна позицій ЗСУ
СюжетПідсумки 13.05: F-16 і бої на Харківщині
За матеріалами: Корреспондент.net
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: БеларусьКрымЛукашенкоракетаполетдонбассDoing Business
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі