RU
 

Зеленський у Давосі дорікнув Заходу за пізні санкції проти РФ

Текст: ,  23 травня 2022, 13:46
0
1259
Зеленський у Давосі дорікнув Заходу за пізні санкції проти РФ
Фото: Скриншот из видео
Володимир Зеленський виступив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі

Президент України Володимир Зеленський виступив на Всесвітньому економічному форумі, який відбувається у Давосі.

Володимир Зеленський дорікнув Заходу, який відмовився запровадити превентивні санкції проти Росії, коли та готувалася до повномасштабного вторгнення в Україну. Зараз він має врахувати цю помилку і задіяти максимально жорсткі заходи проти агресора: це буде прецедент і урок усім, хто в майбутньому захоче розв'язати агресивну війну. До цього закликав під час онлайн-виступу президент Володимир Зеленський.

"Не чекайте фатальних пострілів. Не чекайте застосування Росією спеціальної зброї: хімічної, біологічної, не дай Боже, ядерної. Не створюйте в агресора враження, ніби світ не чинитиме достатнього опору. Захищайте відразу по максимуму свободу та нормальний порядок у світі. Ось якими мають бути санкції - максимальними".

За його словами, якби світова спільнота запровадила превентивні санкції проти Росії, як просила Україна ще минулого року, то вона не наважилася б на вторгнення.

"Ми зупинили російську армію, яку називали другою у світі. І ціною важких боїв та тисяч життів поступово видавлюємо окупантів з нашої землі. Але чи довелося б нам це робити, якби торік проти Російської Федерації застосували весь спектр превентивних санкцій, які здатні збити з ніг будь-якого агресора? Впевнений, що відповіді немає. Недопущення війни було б гарантоване, якби дії світу були превентивними, а не реагуванням", - наголосив Зеленський.

Гарант наголосив, що Україна за три місяці створила ще один прецедент - небачену єдність демократичного світу навколо емоцій справжнього захоплення українською сміливістю.

"Але це відбувається тільки зараз, хоча Росія пішла війною проти України ще в 2014 році. Ми вдячні за таку підтримку, але якби це єднання відбулося ще тоді... почала б Росія цю війну? Упевнений, що і на це питання відповідь - ні", - додав Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав Закон Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб. Згідно з документом, встановлюється новий вид санкцій за допомогою стягнення в дохід держави активів, що належать фізичній чи юридичній особі, а також активів, якими вона може прямо чи опосередковано розпоряджатися.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

Війна Росії з Україною
За держзраду судитимуть 14 колишніх українських суддів із Криму
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Зеленський затвердив закон про мобілізацію
Дешевше дати Україні Patriot, ніж потім відновлювати ТЕС - Боррель
Саудівська Аравія передала $10 млн на продовольчу допомогу українцям
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: ДавосВсемирный экономический форумсанкцииВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі