RU
 

Колишній міністр оборони Кузьмук записався у тероборону

Текст: ,  12 березня 2022, 14:21
0
3689
Колишній міністр оборони Кузьмук записався у тероборону
Фото: Скриншот из видео
Кузьмук пішов у тероборону

Генерал української армії записався у територіальну оборону за кілька днів до початку війни.

Колишній міністр оборони (1996 - 2001 і 2004-2005 роки) генерал армії Олександр Кузьмук бере участь у війні проти Росії в лавах територіальної оборони. Про це він розповів в інтерв'ю YouTube-каналу Типовий Військкомат.

"21 лютого мені все стало зрозуміло, я ухвалив рішення, поїхав у військкомат із заявою і сказав: Мій "юний" вік уже не дозволяє мені стати в стрій і призватися, візьміть мене добровольцем. Мене зарахували добровольцем і направили до розпорядження територіальної оборони. Відтоді я воюю разом із командувачем і хочу зазначити, що командувач військ територіальної оборони ЗСУ із завданнями справляється впевнено, керує операціями територіальних військ ЗСУ впевнено", - розповів Кузьмук.

Він запевнив, що нещодавно створена тероборона чітко та стійко виконує свої завдання.

"Щодо дій російських військ, зрозуміло всім, що вони розраховували на дуже швидку війну, той самий бліцкриг. І сподівалися за сприяння місцевого населення швидко дійти Києва і окупувати основні міста", - вважає Кузьмук.

На його думку, президенту РФ Володимиру Путіну, як і у 2014 році, "доповідали те, що він хоче слухати. Що немає опору – хліб із сіллю та квіти".

"Вони зустріли такий опір, на який ніколи не розраховували. Дії їх були шаблонними. Шаблонні з часів Чеченської війни, з часів сирійських боїв, де їм ніхто не перешкоджав, так діяли і у нас - і поплатилися. А далі конвульсії, далі судоми", - упевнений генерал.

Також Кузьмук порівняв дії Росії із діями фашистської Німеччини. "Розстріляти місцевих мешканців, пограбувати, що й відбувається сьогодні. Чим ті закінчили, тим закінчать і ці", - вважає він.

Екс-глава Міноборони наголосив на важливості тероборони у нинішній війні, але без бойового досвіду до неї вступати не радить.

"Тому, хто не готовий, важко вже підготуватися. Він має застосовувати свої навички у інших справах, які посилюють нашу оборону, допомагають їй. І такі речі є. Жінки плетуть маскувальні сітки, волонтери працюють на знос, не шкодуючи себе. Хтось обслуговує та ремонтує техніку. А хтось і складає вірші. Усі ці справи спрямовані на нашу перемогу", - сказав Кузьмук.

 

Раніше повідомлялося, що за десять днів війни Сили територіальної оборони поповнилися 100 тисячами добровольців.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

 


 

 

Війна Росії з Україною
На Харківщині через ворожий обстріл загорівся ліс
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Росія використовує дрони-камікадзе над реакторами ЗАЕС - ГУР
За добу на Донеччині РФ убила чотирьох цивільних
Війська РФ усю ніч обстрілювали Нікопольщину
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: военныеКузьмук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі