RU
 

Прийшов час для ПДЧ в НАТО і плану вступу в ЄС - Зеленський

Текст: ,  15 квітня 2021, 15:15
0
420
Прийшов час для ПДЧ в НАТО і плану вступу в ЄС - Зеленський
Володимир Зеленський чекає конкретних пропозицій для України і Грузії від країн Заходу

Президенти України і Вантаж обговорили практичні кроки двох країн у контексті подальшого поглиблення відносин з НАТО.

 
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі. Про це повідомляє прес-служба українського лідера у четвер, 15 квітня.
 
 
Зеленський обговорив зі співбесідницею ескалацію ситуації на Донбасі, зазначивши небезпечну тенденцію до збільшення кількості порушень режиму припинення вогню і числа загиблих.
 
Зурабішвілі підкреслила, що Україна та Грузія мають історичне розуміння і підтримують один одного в питанні миру. Президенти акцентували увагу на важливості діалогу і солідарності та обговорили практичні кроки України і Грузії в контексті подальшого поглиблення відносин з НАТО.
 
"Дійсно, настав час конкретних пропозицій для України і Грузії щодо отримання ПДЧ в НАТО і плану вступу до Європейського Союзу. Консолідація зусиль і солідарність сьогодні є надважливими", - підкреслив Зеленський.
 
Президент України ознайомив Зурабішвілі з ініціативою Кримська платформа, інавгураційний саміт якої відбудеться в серпні 2021 року в Києві. Він висловив надію на особисту участь Саломе Зурабішвілі в цьому важливому заході.
 
Раніше в четвер стало відомо, що в МЗС Франції скептично поставилися до європейських перспектив України. Там вважають, що підтримка Києва країнами Європи не означає вступ України в Євросоюз.
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинаГрузияЕСНАТОЕвросоюзВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі