RU
 

Кулеба заявив про новий зрив "авіаційного безвізу"

Текст: ,  22 лютого 2021, 20:56
0
1146
Кулеба заявив про новий зрив  авіаційного безвізу
Дмитро Кулеба назвав "смішною" ситуацію з "авіаційним безвізом"

У документі від 2013 року немає посилання на документи Єврокомісії, які вже не існують, тому це потрібно виправити, пояснив глава МЗС.

 
Україна і Євросоюз не підпишуть на початку березня угоду про відкритий авіапростір, відому також як угода про "відкрите небо", або "авіаційний безвіз". Причина в тому, що документ вимагає додаткового технічного узгодження. Про це сказав глава МЗС Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу Прямий, повідомляє Укрінформ у понеділок, 22 лютого.
 
 
 
За словами міністра, у документі від 2013 року немає посилання на документи Єврокомісії, які вже не існують, тому це потрібно виправити.
 
"Ні, ще не можна (очікувати підписання на початку березня. - Ред.). Це абсолютно абсурдна історія про юристів Європейської комісії... Вирішили, усі радісно аплодували, понеслися вперед на підписання, і в останній момент виявилося, що цей договір так давно, з 2013 року, лежав і чекав на підписання, що там, у тексті, зашиті посилання на документи Європейської комісії, директиви, які вже не існують. Вони не можуть підписувати те, що не існує. А просто так видалити - це зміна тексту", - пояснив Кулеба.
 
Міністр додав, що його родичі в Полтавській області в подібних випадках кажуть, що "якось незручно вийшло".
 
"Ось це саме те, що сказали в Європейському Союзі: "Вибачте, що незручно вийшло, але ми обов'язково підпишемо". Я вже махнув на них рукою, кажу: "Гаразд, давайте вже, тому що це вже просто смішно", - зазначив глава МЗС.
 
Нагадаємо, угода про відкритий авіапростір до сих пір не була підписана через британсько-іспанську суперечку про приналежність Гібралтару. Шанс на якнайшвидше підписання дав вихід Великої Британії з ЄС, але на жовтневому саміті Україна-ЄС Брюссель знову переніс це підписання, посилаючись на незавершений процес "розходження" з Лондоном.
 
Пізніше планувалося, що угоду про "авіаційний безвіз" підпишуть у березні під час візиту президента Європейської Ради Шарля Мішеля в Україну.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Скасування віз з Європою
ЄС продовжив безкоштовний роумінг для українців
СюжетНаступ на антикорупціонерів: Україна реально ризикує втратити безвіз з ЄС
СюжетЯк Львів реагує на зменшення кількості туристів - DW
СПЕЦТЕМА: Скасування віз з Європою
ТЕГИ: УкраинаЕСМИД УкраиныЕвросоюзМИДбезвизовый режим
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі