RU
 

Зеленський оцінив роботу нової делегації України в ПАРЄ

Текст: ,  18 лютого 2021, 00:56
0
237
Зеленський оцінив роботу нової делегації України в ПАРЄ
Фото: president.gov.ua
Зеленський задоволений роботою нової глави делегації України в ПАРЄ Марії Мезенцевої

Україна перестає бути країною "одного питання", заявила нова глава делегації України в ПАРЄ.

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що задоволений роботою делегації України на останній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це в середу, 17 лютого, повідомила прес-служба Офісу президента.
 
Зокрема, глава держави обговорив діяльність України в ПАРЄ з представниками української делегації, Міністерства закордонних справ та Офісу президента.
 
"Голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи, народний депутат з фракції" Слуга народу "Марія Мезенцева розповіла, що остання поїздка української делегації була дуже результативною. Основним досягненням вона назвала оскарження повноважень делегації Російської Федерації в ПАРЄ наданими фактами порушень, які відбуваються не тільки в Україні, але і в інших державах ", - йдеться в повідомленні.
 
Під час розмови з представниками України в ПАРЄ Зеленський зазначив, що "для нас принципове питання - пояснити в ПАРЄ, що таке Кримська платформа і запросити світову спільноту приєднатися до відновлення міжнародного закону і територіальної цілісності і суверенітету України".
 
У свою чергу, Мезенцева повідомила, що багато стратегічних і міжнародних друзів України зацікавлені в участі в Кримській платформі, зокрема країни Балтії, Туреччина, Азербайджан, Данія, Швеція, Німеччина та багато інших.
 
Крім того, вона зазначила, що Україна в ПАРЄ перестає бути країною "одного питання" і проявляє ініціативу діалогу з багатьох питань міжнародного порядку денного. Зокрема, наша країна бере активну участь в просуванні "екологічної демократії", а багато сучасних українських законів відображають такі європейські тенденції, як, наприклад, рух до озеленення та впровадження енергозберігаючих технологій.
 
Мезенцева також повідомила, що генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчіновіч-Бурич збирається відвідати Україну.
 
"Зеленський зазначив, що Україна перезапускає конкурс для обрання судді до Європейського суду з прав людини за правилами, що діють в європейських інститутах, і в найкоротші терміни наша держава в ЄСПЛ представлятиме висококваліфікований суддя з міжнародним досвідом", - повідомила прес-служба Офісу президента.
 
Нагадаємо, що раніше ПАРЄ запропонувала підтвердити повноваження делегації РФ. Ратифікувати повноваження російської делегації хочуть з метою продовження просування політичного діалогу з Росією.
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинаЕвропапрезидентПАСЕВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі