RU
 

Тихановська звернулася до Верховної Ради

Текст: ,  12 лютого 2021, 11:31
0
954
Тихановська звернулася до Верховної Ради
Фото: tsikhanouskaya.org
Світлана Тихановська звернулася до українців

Опозиціонерка подякувала українцям за підтримку білоруської опозиції на політичному рівні.

 
Глава білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила про бажання зустрітися з владою України, і визнала, що Крим - це Україна. Про це йдеться в її зверненні до українців.
 
Відзначається, що напередодні Тихановська провела онлайн-зустріч з українськими народними депутатами, членами міжфракційної групи За демократичну Білорусь, після якої виступила зі зверненням до Верховної Ради України.
 
Опозиціонерка просить українську сторону підтримати демократичну Білорусь на міжнародних майданчиках, а також сподівається на зустріч із керівництвом України.
 
Тихановська висловила подяку за підтримку білоруської опозиції на політичному рівні, а також за допомогу в міграції тим, хто був змушений покинути Білорусь. За її словами, Олександр Лукашенко втягнув країну в кризу і ставить під загрозу суверенітет ідеєю інтеграції з Росією, а торгівля з Україною розвивалася, виходячи з міркувань сьогочасної вигоди.
 
"Я впевнена, що Білорусь та Україна здатні на більше. Співпраця між нашими країнами буде плідною і довгостроковою, якщо вона стане для нас цінністю і пріоритетом", - зазначила Тихановська.
 
"Ми просимо вас підтримати незалежну демократичну Білорусь, закликаємо Україну підтримати нас в ОБСЄ, ПАРЄ, ООН, а також на інших міжнародних майданчиках. І сподіваємося, що незабаром ми зможемо зустрітися з керівництвом України та обговорити сусідське майбутнє наших країн", - заявила Тихановська.
 
Вона підкреслила, що режим Лукашенка вже в минулому, а майбутнє - це самі білоруси, які завжди будуть найближчими сусідами і друзями України. Крім того, вона висловила підтримку територіальній цілісності України і заявила, що Крим є частиною України, хоча де-факто контролюється Росією.
 
Нагадаємо, в кінці січня відбулася зустріч Люблінського трикутника - представників України, Литви та Польщі, на яку була запрошена Світлана Тихановська.
 
Раніше опозиція Білорусі анонсувала "план перемоги". Опозиціонери вже готують спільні лютневі кампанії і підтримку масових вуличних акцій навесні.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинаОппозицияБеларусь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі