RU
 

МОЗ: Динаміка COVID-19 продовжує знижуватися

Текст: ,  9 лютого 2021, 10:34
0
207
МОЗ: Динаміка COVID-19 продовжує знижуватися
Ситуація з коронавірусом стабілізувалася, каже Степанов

На початку грудня за тиждень фіксували майже 90 тисяч випадків COVID, а на початку лютого - 25 тисяч.

 
За останні місяці захворюваність на коронавірус скоротилася більш ніж у три рази і продовжує знижуватися. Про це у вівторок, 9 лютого, розповів глава МОЗ Максим Степанов.
 
 
 
"Минулого тижня було виявлено 25 500 випадків захворювання з коронавірусною хворобою. Це менше, ніж було на позаминулому тижні, коли було 27 157 випадків. Також на минулому тижні було зроблено 144 248 тестувань методом ПЛР - майже така ж кількість, яка була на позаминулому тижні. У той же час у нас зростає кількість тестувань швидкими тестами. Швидкими тестами на антиген було зроблено 52 222 дослідження. Це майже на 20 000 більше, ніж позаминулого тижня", - розповів міністр.
 
Також він продемонстрував стабілізацію ситуації, порівнявши показники "місяць до місяця". "Ви можете порівняти: 89 000 в перший тиждень грудня і 25 000 в перший тиждень лютого. Це наша загальна проміжна перемога в боротьбі з COVID-19: майже втричі зменшилася захворюваність. Так само змінюється ситуація і по відношенню до людей, які госпіталізовані. Якщо на перший тиждень грудня в нас більше ніж 28 000 громадян знаходилися в лікарнях, то на вчорашній день у нас було 17 911 осіб, які знаходяться в лікарнях", - навів дані Степанов.
 
Крім того, міністр нагадав, що на наступному тижні стартує вакцинація, і закликав не боятися робити щеплення, запевнивши, що препарати надійні.
 
Згідно з прогнозом вчених НАН, до кінця зими середня добова захворюваність складе до 3,5 тисяч випадків. За минулу добу в Україні виявили більше 2,6 тисяч хворих на COVID.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: Минздравпандемия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі