RU
 

У Зеленського прокоментували плани про обов'язкову вакцинацію

Текст: ,  8 лютого 2021, 17:04
0
395
У Зеленського прокоментували плани про обов язкову вакцинацію
Вакцинація буде добровільною

Примусової вакцинації в Україні не буде, але не виключено, що для деяких професій вона буде умовою для перебування на посаді.

 
Вимога про обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для деяких категорій українців не порушить їхніх конституційних прав, але ситуація в цьому питанні неоднозначна. Про це в понеділок, 8 лютого, заявив представник президента в Конституційному Суді Федір Веніславський у коментарі РБК-Україна.
 
Про це він сказав, коментуючи слова президента Володимира Зеленського про список професій, для яких вакцинація буде обов'язковою.
 
"Президент не говорив про обов'язковість вакцинації для всіх. Він сказав, що вакцинація в деяких зарубіжних країнах є обов'язковою, але для України про обов'язковість вакцинації він не говорив", - зазначив він.
 
Він також підкреслив, що в цьому питанні ситуація неоднозначна, оскільки, з одного боку, кожен має право на свободу та особисту недоторканність, у тому числі на заборону медичних дослідів, а з іншого - є обов'язок держави забезпечувати санітарно-епідеміологічне благополуччя.
 
"Тому я думаю, що гіпотетично для окремих категорій громадян, діяльність яких пов'язана з ризиком швидкого поширення коронавірусу, може бути введена обов'язковість вакцинації як умова знаходження на тій чи іншій роботі", - стверджує Веніславський.
 
Він також додав, що немає прямої заборони на обов'язкову вакцинацію.
 
Тим часом прес-секретар Зеленського Юлія Мендель у коментарі виданню сказала, що вакцинація від COVID в Україні буде добровільною і нікого не примушуватимуть робити цю процедуру.
 
Нагадаємо, сьогодні Зеленський заявив, що уряд створить список професій, для представників яких вакцинація буде обов'язковою.
 
Також, виступаючи, Зеленський сказав, що готовий своїм прикладом довести безпеку вакцин і зробити щеплення одним з перших.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: вакцинавакцинацияВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі