RU
 

Заборонити онлайн-ефір каналів може тільки новий закон про ЗМІ - Герасим'юк

Корреспондент.net,  3 лютого 2021, 17:05
0
296
Заборонити онлайн-ефір каналів може тільки новий закон про ЗМІ - Герасим юк
Фото: LIGA.net
Заборонити ефіри каналів може тільки новий закон про ЗМІ - Герасим'юк

Ольга Герасим'юк каже, що НСТУ не може вплинути на інтернет, тому що він в Україні не контролюється.

 
Заборонити онлайн-трансляцію телеканалів 112 Україна, ZIK і NewsOne на YouTube можна тільки, прийнявши новий закон про ЗМІ. Про це заявила глава Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк, повідомляє Укрінформ у середу, 3 лютого.
 
"Національна рада не може вплинути на інтернет. Інтернет не контролюється в нашій державі. І це одна з причин блокування нового закону про ЗМІ, а на чолі цього руху, до речі, стоять працівники цих медіа, проти яких зараз введені санкції. Я не називаю їх журналістами, так як вважаю, що журналістика і пропаганда - це абсолютно різні речі. Вони хочуть, щоб онлайн-медіа не підлягали законам, яким підлягає радіо, телебачення в Україні, називаючи це цензурою. Тобто, це не рівне право для мовників, але вони це захищають, хоча регулювання онлайн-медіа впроваджено практично у всіх країнах світу", - сказала Герасим'юк.
 
За її словами, це і є головна причина того, чому закон досі не виноситься на розгляд Верховної Ради.
 
"Це спроба повністю заборонити регуляцію, тобто, Національна рада - що взагалі є печерним закликом - і повністю відпустити онлайн. Всі ми добре розуміємо, що живемо в цифрову епоху, коли телебаченню залишилося вже не так багато для існування, хоча воно ще у нас впливове. Радіо існуватиме довше. Але основне інформаційне поле зараз перемістилося в інтернет. Саме звідти ми маємо те, що ми зараз обговорюємо", - додала глава НСТУ.
 
Чиновниця наголосила, що нинішні обставини з проросійськими каналами явно демонструють актуальність прийняття закону.
 
"Цей закон дає нам можливість чинити опір цій інформаційній навалі з боку Росії. Цей закон дає нам можливість зрівняти медіа в правах і обов'язках, так само дає більше можливостей, багато переваг для журналістів, які працюють у таких медіа, які будуть керуватися цим законом. З огляду на те, що відбувається зараз в інформаційному просторі, ми повинні розуміти, що всі, хто бореться проти такого закону, якраз ведуть війну проти України", - резюмувала Герасим'юк.
 
Раніше повідомлялося, що НСТУ поки не може анулювати ліцензії трьох каналів. Анулювати ліцензії можна тільки за рішенням суду, тому вони все ще чинні, кажуть у Нацраді.
 
При цьому Мінкульт попросить YouTube заблокувати телеканали. Зараз телеканали, що потрапили під санкції, працюють в YouTube. Міністерство направить американській компанії звернення, щоб їх заблокувати і там.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: интернетСМИмедиазапретблокированиетелеканалытелеканалблокировкаГерасимюк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі