RU
 

Понад 300 будинків для людей похилого віку мають проблеми з реєстрацією

Корреспондент.net,  3 лютого 2021, 13:16
0
85
Понад 300 будинків для людей похилого віку мають проблеми з реєстрацією
Фото: pixabay.com
Комісія перевірила 1205 соціальних об'єктів

Комісія Мінрегіону після пожежі в харківському будинку для людей похилого віку провела масштабні перевірки в країні і виявила сотні порушень.

Міністерство розвитку громад і територій (Мінрегіон) провело перевірки в 1205 будинках для людей похилого віку, будинках-інтернатах та центрах для алко- та наркозалежних по всій Україні, в результаті чого виявило велику кількість порушень. Про це в середу, 3 лютого, повідомляє прес-служба міністерства.

"Станом на 2 лютого вже перевірено 1205 соціальних об'єктів: будинків для людей похилого віку, будинків-інтернатів для осіб з інвалідністю, центрів для алко- та наркозалежних. У десятках з них виявлено порушення в реєстраційних документах та дотриманні протипожежних норм. При цьому 335 з 538 перевірених наразі будинків для людей похилого віку не включені до Реєстру постачальників соціальних послуг", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за дорученням Комісії з розслідування причин виникнення пожежі в Харкові, Міністерство соціальної політики разом з Міністерством юстиції України буде продовжувати роботу над спрощенням порядку отримання соціальних послуг та правовим механізмом перевірки суб'єктів господарювання, які їх надають.

Остаточні результати перевірок соціальних об'єктів і висновки роботи комісії будуть оприлюднені 19 лютого.

Нагадаємо, в Харкові 21 січня загорівся будинок для людей похилого віку, в результаті чого загинули 15 осіб.

Пізніше омбудсмен Людмила Денісова розповіла про підпільні будинки для людей похилого віку. За її даними, їх - близько сотні.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: регистрацияпроверкаинтернатМинрегион
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі