RU
 

Врятовані біля берегів Туреччини моряки прибули в Україну

Корреспондент.net,  20 січня 2021, 12:58
0
140
Врятовані біля берегів Туреччини моряки прибули в Україну
Фото: Посольство Украины в Турции
Врятовані українські моряки перед вильотом з Туреччини

Кожен із врятованих членів екіпажу суховантажу Арвін поспілкувався з представниками Мінтранспорту Туреччини в рамках розслідування інциденту.

 
До Одеси прибули п'ятеро громадян України, членів екіпажу суховантажу Арвін, який затонув 17 січня в Чорному морі. Про це в середу, 20 січня, повідомляє Укрінформ з посиланням на керівника консульського відділу посольства України в Туреччині Андрія Білика.
 
"О 4:35 наші громадяни, члени екіпажу суховантажу Арвін, вилетіли з Анкари за маршрутом Анкара - Стамбул - Одеса. О 9:00 їх літак приземлився в Одесі", - сказав Білик.
 
За його словами, вчора кожен із врятованих членів екіпажу суховантажу поспілкувався з представниками Мінтранспорту Туреччини в рамках розслідування інциденту.
 
"У хлопців без протоколу взяли свідчення щодо обставин інциденту. Близько 10 вечора ці процедури були закінчені", - додав консул.
 
Як повідомляли, 17 січня в Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин через негоду розбився і затонув суховантаж Арвін. Судно під прапором Палау і з екіпажем з 12 осіб йшло з грузинського порту Поті в болгарський Бургас з вантажем селітри. Воно належало українській компанії Arvin Shipping LTD.
 
Були знайдені тіла трьох загиблих моряків, один з них - капітан, громадянин РФ. Турецька влада повідомляла про шістьох врятованих членів екіпажу - п'ятьох українців і одного росіянина. Досі шукають ще трьох моряків. Всі вони громадяни України.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинаТурцияЧерное мореОдессасуднокораблькораблиморякикораблекрушения
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі