RU
 

Главу КСУ Тупицького не пускають на робоче місце

Корреспондент.net,  19 січня 2021, 11:22
0
1009
Главу КСУ Тупицького не пускають на робоче місце
Фото: Klymenko Time
Тупицького не пускають в КСУ

Тупицький не може потрапити в будівлю суду. У КСУ кажуть, що його не пускають співробітники держохорони.

У Конституційному суді заявляють, що у вівторок, 19 січня, глава суду Олександр Тупицький не може потрапити на робоче місце. Як стверджує прес-служба КСУ, його не пускають співробітники Управління державної охорони.

Сам Тупицький назвав це "черговою спробою протиправного втручання" в діяльність голови КСУ, спрямованою на блокування роботи суду.

"Указом президента України Олександр Тупицький усунений з посади судді Конституційного суду України, керівництво як голова суду він повинен виконувати, оскільки на це його уповноважили судді Конституційного суду України", - йдеться в повідомленні.

У КСУ додають, що неможливість виконувати свої функції Тупицьким приведе до дестабілізації роботи всього суду.

На дану ситуацію вже відреагували в Офісі президента. Там заявили, що не мають повноважень впливати на ситуацію з Конституційним судом, тому не мають інформації про діяльність будь-якої служби на території, поблизу будівлі суду або про працевлаштованих там осіб.

"... зважаючи на Закон, цей суддя (Тупицький - ред.) і не повинен цього робити (бути в КСУ - ред.). Адже він усунений з роботи на два місяці указом президента. Суддя - професія, яка змушує людину бути зразком дотримання закону, а отже, пан Тупицький повинен дотримуватися указу... І взагалі, вкрай важливо дотримуватися процедури, повернути розуміння того, що закони, президентські укази повинні обов'язково виконуватися", - заявив радник глави ОП Михайло Подоляк.

Нагадаємо, зимові свята Тупицький з сім'єю провів в ОАЕ. У ЗМІ була інформація, що його відпочинок коштував 300 тисяч гривень на добу, але в суді заявили, що тур коштував Тупицькому 240 тисяч за тиждень.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Конституционный судГосохрана
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі