RU
 

Зеленський підписав закон про внутрішній водний транспорт

Корреспондент.net,  30 грудня 2020, 18:01
0
217
Зеленський підписав закон про внутрішній водний транспорт
Фото: president.gov.ua
Закон регулює відносини у сфері судноплавства на внутрішніх водних шляхах України - ОП

Закон дозволяє розпочати реформування галузі річкових перевезень, які є у всьому світі економічним та екологічним способом доставки вантажів.

 
Президент України Володимир Зеленський підписав закон Про внутрішній водний транспорт, прийнятий парламентом 3 грудня, повідомляє прес-служба Офісу президента.
 
Документ № 1054-ІХ визначає правові, економічні й організаційні основи діяльності внутрішнього водного транспорту.
 
"Закон регулює відносини у сфері судноплавства на внутрішніх водних шляхах України. Зокрема встановлюються умови роботи внутрішнього водного транспорту, використання внутрішніх водних шляхів та їхніх берегових смуг для судноплавства. Нормується питання майна, що затонуло на внутрішніх водних шляхах, відповідальності судновласників за порушення законодавства про внутрішній водний транспорт і т. п.", - говориться в повідомленні.
 
Також закон імплементує основні вимоги директив і регламентів ЄС відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС.
 
Як зазначає прес-служба глави держави, тільки один відсоток вантажних перевезень у країні здійснюється водними артеріями, незважаючи на те, що це економічний і екологічний спосіб доставки вантажів.
 
За підрахунками Міністерства інфраструктури, річкові перевезення дозволять збільшити вантажопотік до 30 мільйонів тонн на рік, що може приносити державі до 13-16 мільярдів гривень щороку.
 
Також збільшення річкових перевезень зніме навантаження з автодоріг України, тим самим можна буде заощадити державні кошти на ремонті автомагістралей.
 
"Таким чином, реалізація норм цього закону сприятиме розвитку берегової інфраструктури українських річок, поліпшенню стану річкового господарства, розвитку на конкурентних засадах ринку послуг у сфері внутрішнього водного транспорту і залученню інвестицій, переорієнтації вантажопотоків на екологічний та економічний річковий транспорт і т. д.", - підкреслили в прес-службі ОП.
 
Нагадаємо, Зеленський підписав указ про високі технології у сфері оборони. Документ вводить у силу відповідне рішення РНБО, яке має на увазі перехід України на інноваційну модель розвитку у сфері оборони.
 
Раніше повідомлялося, що президент підписав закон про реабілітацію у сфері охорони здоров'я. Закон створить умови для формування сучасної системи реабілітації у сфері охорони здоров'я, яка функціонуватиме і розвиватиметься за принципами і стандартами країн ЄС.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинатранспортпрезидентреказаконВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі