RU
 

Розслідування щодо фігуранта "справи Гладковського" завершено - НАБУ

Корреспондент.net,  28 грудня 2020, 18:07
0
225
Розслідування щодо фігуранта  справи Гладковського  завершено - НАБУ
Фото: nabu.gov.ua
Підозрюваний з іншими особами реалізовували схему з постачання товарів підприємствам Укроборонпрому

НАБУ завершило розслідування за підозрою Гладковського у справі Укроборонпрому. Йдеться про отримання хабара в 950 тис. гривень.

 
Розслідування щодо одного з підозрюваних у справі про корупційну схему поставки товарів підприємствам Укроборонпрому з використанням ТОВ Оптимумспецдеталь та інших підприємств завершено, повідомляє Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).
 
"Завершено досудове розслідування за підозрою особи в отриманні 950 тис. грн неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення генеральним директором Державної компанії Укрспецекспорт. 28 грудня 2020 року стороні захисту відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед направленням обвинувального акта до суду. Дії особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом)", - йдеться в повідомленні відомства.
 
Так, слідчі встановили, що підозрюваний разом з кількома громадянами з 2015 по 2017 рік реалізовували схему з постачання товарів невідомого походження підприємствам ДК Укроборонпром.
 
"Завдяки зусиллям підозрюваного ТОВ Оптимумспецдеталь отримувало преференції при укладанні договорів і розрахунків з підприємствами Укроборонпрому. За це він отримував неправомірну вигоду, яка, за домовленостями, повинна була скласти 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. Таким чином, тільки за одним договором підозрюваний отримав 950 тисяч гривень неправомірної вигоди. Однак, на думку слідства, це не єдиний випадок протиправної діяльності - інші факти поки досліджують", - відзначили в НАБУ.
 
Усього слідству вдалося встановити вісьмох учасників корупційної схеми. З них двоє осіб отримали тюремні терміни, троє - на лаві підсудних, ще троє є підозрюваними.
 
За час дії схеми Укроборонпрому були поставлені товари на 165 мільйонів гривень. Державний бюджет недоотримав більше 49 мільйонів гривень податків, з них 25,77 мільйона - ПДВ і 23,57 мільйона - податок на прибуток.
 
Нагадаємо, 21 грудня НАБУ і САП повідомили про підозру в отриманні 950 тисяч гривень хабара особі, яка забезпечувала вплив на прийняття рішення гендиректором держпідприємства Укрспецекспорт. Ім'я підозрюваного не повідомлялося, проте колишній журналіст-розслідувач, а нині член наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко з посиланням на інсайдерів заявив, що мова йде про сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського - Ігоря.
 
Також ми писали, що САП вирішила не ініціювати обрання запобіжного заходу Гладковському-молодшому. Його підозрюють в отриманні 950 тисяч гривень неправомірної вигоди ще одному фігуранту справи, пов'язаному з діяльністю ТОВ Оптимумспецдеталь.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Корупція в оборонці
Корупція в закупівлях для армії: НАБУ розшукує Гладковського-старшого
Викрито чиновника військової частини, що незаконно "преміював" підлеглу
Екс-чиновника Міноборони Лієва взято під варту
Викрито чиновника військової частини, що спробував привласнити 20 млн
Міноборони оголосило себе потерпілою стороною в справі Гринкевичів - ДБР
СПЕЦТЕМА: Корупція в оборонці
ТЕГИ: УкраинавзяткарасследованиеУкроборонпром
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі