RU
 

У ВР внесли законопроект про легалізацію марихуани

Корреспондент.net,  24 грудня 2020, 18:05
0
313
У ВР внесли законопроект про легалізацію марихуани
Фото: pixabay.com
Медична марихуана легальна в багатьох країнах

Парламенту пропонують дозволити використання марихуани в лікувальних цілях. Таку ініціативу підтримали і учасники опитування Зеленського.

 
Фракція партії Голос зареєструвала у Верховній Раді законопроект про легалізацію медичної марихуани, повідомила нардеп Кіра Рудик у Facebook у четвер, 24 грудня.
 
 
"Неможливо і далі потурати абстрактним страхам суспільства про шкоду "травички", коли йдеться про життя і здоров'я людини", - пояснила Рудик.
 
Вона зазначила, що для зменшення болю пацієнтам іноді дають набагато важчі наркотики, такі як морфін або кодеїн, які офіційно легалізовані для медичного застосування в Україні. У той же час, канабіс не викликає важкі побічні ефекти.
 
Рудик додала, що медична марихуана легалізована в 60 країнах світу, а ООН виключила його зі списку найбільш небезпечних наркотиків.
 
"Врегулювання обігу медичних конопель полегшить страждання більш ніж мільйону онкохворих українських пацієнтів; близько 20 тисячам дітей з епілепсією; пацієнтам з діабетом, депресією і тривожними станами, з хворобами Альцгеймера, Паркінсона, розсіяним склерозом, псоріазом, а також допоможе мільйону паліативних хворих", - підкреслила нардеп.
 
Нагадаємо, на всеукраїнському опитуванні президента Володимира Зеленського за легалізацію медичного канабісу виступили майже дві третини українців.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: марихуанаРадазаконопроектконопля
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі