RU
 

ДБР перевіряє факт побиття ув'язнених у херсонській колонії

Корреспондент.net,  24 грудня 2020, 16:49
0
83
ДБР перевіряє факт побиття ув язнених у херсонській колонії
Фото: dbr.gov.ua
Винним загрожує позбавлення волі до восьми років

Правоохоронцям надійшла інформація про неправомірне застосування спецзасобів до новоприбулих у колонію ув'язнених. В результаті "знайомства" співробітників установи та ув'язнених останні отримали тілесні ушкодження.

 
Слідчі Державного бюро розслідування (ДБР) почали перевірку інциденту в ГУ Північна виправна колонія №90 у Херсонській області, коли до новоприбулих засуджених застосували спецзасоби. Люди отримали тілесні ушкодження, повідомляє прес-служба ДБР.
 
"Слідчі ДБР у Мелітополі почали перевірку за фактом перевищення влади і службових повноважень із застосуванням спеціальних засобів працівниками ГУ Північна виправна колонія № 90 (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.
 
Відзначається, що інцидент стався 22 грудня.
 
Проводяться першочергові слідчі дії. Досудове розслідування триває.
 
Винним загрожує тюремний термін від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Нагадаємо, що в Україні закриють вісім колоній. Майнові комплекси установ виконання покарань запропонують інвесторам для того, щоб ремонтувати або будувати нові слідчі ізолятори.
 
Додамо також, що СБУ провела навчання у виправній колонії. За легендою навчань, "злочинці" висунули вимоги і домагалися звільнення для себе та одного з ватажків незаконних збройних формувань.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинаХерсонколонияпроверказаключенные
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі