RU
 

У МЗС України прокоментували заміну обладнання Huawei

Корреспондент.net,  23 грудня 2020, 16:19
0
377
У МЗС України прокоментували заміну обладнання Huawei
Фото: facebook.com/UkraineMFA
МЗС України прокоментувало демонтаж обладнання Huawei

У зовнішньополітичному відомстві України повідомили, що співпрацюють зі США в питанні кібербезпеки.

 
У Міністерстві закордонних справ заявили, що обговорюють зі США можливу заміну застарілого обладнання в українському Міністерстві закордонних справ новими зразками. Відповідне повідомлення в середу, 23 грудня, опублікувала прес-служба МЗС.
 
Цей коментар був опублікований після того, як у ЗМІ з'явилася інформація про можливу заміну всього комп'ютерного обладнання Huawei у головному дипломатичному відомстві України.
 
При цьому в МЗС зазначили, що Україна і США є стратегічними партнерами і співпрацюють у політичній, економічній та військовій сферах.
 
"Одним з важливих напрямків такої співпраці є взаємодія у сфері кіберзахисту і кібербезпеки. Ми високо цінуємо допомогу, яку американська сторона надає на посилення кіберздібностей нашої держави. Така допомога може передбачати, зокрема, і заміну застарілого обладнання новими зразками", - відзначили в МЗС, додавши, що українська сторона вже обговорювала з американськими партнерами це питання.
 
Там також повідомили, що перспектива заміни комп'ютерного обладнання буде визначена "виходячи з фінансових ресурсів і за результатами двосторонніх консультацій".
 
Нагадаємо, заступник держсекретаря США Кіт Крачила заявив, що керівництво українського МЗС вирішило демонтувати все обладнання китайської компанії Huawei, встановлений на будівлях відомства. Своєю чергою, Вашингтон може виплатити фінансову компенсацію Києву за відмову від використання систем 5G китайської компанії.
 
Нагадаємо, раніше Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України видалила зі свого сайту і з соцмереж інформацію про партнерство з компанією Huawei Україна, про яку відомство повідомило напередодні.
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАУкраина-СШАМИД УкраиныоборудованиеHuawei
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі