RU
 

З будівель МЗС України демонтують обладнання Huawei - Держдеп

Корреспондент.net,  23 грудня 2020, 05:22
0
910
З будівель МЗС України демонтують обладнання Huawei - Держдеп
З урядових будівель МЗС України знімуть обладнання Huawei

Вашингтон може виплатити фінансову компенсацію Києву за відмову від використання систем 5G китайської компанії.

Керівництво українського МЗС вирішило демонтувати все обладнання китайської компанії Huawei, встановлене на будівлях відомства. Про це заявив заступник держсекретаря США Кіт Крач, повідомило в середу, 23 грудня, агентство Укрінформ.

"Міністерство закордонних справ вирішило прибрати все обладнання Huawei зі своїх будинків, цей приклад наслідували й кілька інших урядових установ", - зазначив Крач за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

За словами американського політика, Україна також висловила зацікавленість у приєднанні до підтримуваної США ініціативи Чиста мережа, учасники якої заради інформаційної безпеки відмовляються від послуг китайських телекомунікаційних компаній у розвитку мереж 5G.

"Україна розуміє, що стоїть на кону", - додав Крач.

Як повідомило видання, заступник голови Держдепу допустив, що Вашингтон може виплатити фінансову компенсацію Києву за відмову від використання систем 5G китайської компанії Huawei на користь інших виробників.

Нагадаємо, раніше Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України видалила зі свого сайту і із соцмереж інформацію про партнерство з компанією Huawei Україна, про яке відомство повідомило напередодні.

Поле битв майбутнього. Навіщо Пентагон взявся за 5G


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: СШАМИД УкраиныУкрианаHuawei
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі