RU
 

Справа АН-26: обрано запобіжний захід Дроздову

Корреспондент.net,  23 грудня 2020, 03:30
0
755
Справа АН-26: обрано запобіжний захід Дроздову
Фото: Воздушные силы ВСУ / Facebook
Командувач ВПС України Сергій Дроздов

Дії командувача ВПС призвели до того, що на борту літака перебувала велика кількість курсантів.

 
Печерський районний суд Києва відпустив під особисте зобов'язання командувача Військово-повітряних сил України Сергія Дроздова, якого підозрюють у недбалості у справі про катастрофу військового літака АН-26 під Чугуєвом в Харківській області. Про це у вівторок, 22 грудня, повідомило hromadske.
 
Так, за даними слідства, Сергій Дроздов у 2018 році затвердив тимчасовий курс для льотчиків, де вказувалася можливість курсантам п'ятого курсу в двох вправах виконувати польоти конвеєром на літаках Ан-26. При цьому рішення не було погоджено із заводом-виробником, як вимагає процедура.
 
Таким чином, вважає сторона обвинувачення, Дроздов створив помилкове уявлення у військовослужбовців про легальне і безпечне використання польотів конвеєром у курсантів.
 
"Крім того, командувачем Повітряних сил 1 березня 2019 року затверджено триступеневу концепцію системи льотної підготовки курсантів льотного факультету, а також у лютому 2020 року прийнято рішення керівництва ХНУПС, яким передбачено здійснення спільної підготовки курсантів-льотчиків і курсантів-штурманів на літаку Ан-26 за рахунок палива, яке виділялося на підготовку курсантів-льотчиків", - заявив у залі суду прокурор Антон Зеленський.
 
Такі дії Дроздова призвели до того, що на борту літака перебувала велика кількість курсантів, додав прокурор.
 
Однак суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про цілодобовий домашній арешт і обрав інший запобіжний захід.
 
Нагадаємо, раніше у справі про падіння АН-26 суд відправив під арешт без права внесення застави командира військової частини А4104 В'ячеслава Глазунова, а також керівника польотів цієї частини Олександра Жука.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: авиакатастрофасудВВСпрокуроробвинение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі