RU
 

Суд зобов'язав ДБР відкрити справу проти Зеленського

Корреспондент.net,  22 грудня 2020, 23:01
0
1815
Суд зобов язав ДБР відкрити справу проти Зеленського
Суд зобов'язав ДБР відкрити справу проти глави держави

Батько загиблого на Донбасі бійця через суд змусив ДБР порушити провадження щодо головнокомандувача країни.

 
Печерський районний суд Києва зобов'язав ДБР відкрити справу стосовно президента Володимира Зеленського за статтею про бездіяльність, що спричинило загибель військового Ярослава Журавля в зоні ООС. Про це у вівторок, 22 грудня, повідомив військовослужбовець Гліб Бабич у Facebook.
 
За його словами, до суду звернувся батько українського бійця Сергій Журавель.
 
"Батько морпіха Ярослава Журавля, який загинув, не дочекавшись допомоги під Зайцевим, подав заяву в ДБР, у якій звинуватив Володимира Зеленського як чинного президента, як верховного головнокомандуючого в діях і бездіяльності, які призвели до загибелі його сина. ДБР відмовило батькові відкрити справу... На це було подано скаргу до суду", - розповів Бабич і додав, що суд скаргу задовольнив.
 
"Сьогодні суд задовольнив скаргу Сергія Журавля і зобов'язав ДБР внести справу до реєстру і почати розслідування. Ми не знаємо, що буде далі... Але це перший важливий крок", - зазначив Бабич.
 
Нагадаємо, 13 липня 2020 року за спробу евакуації загиблого розвідника в "сірій зоні" бля Зайцевого обстріляли групу українських військових, яка повинна була забрати тіло. На полі бою залишився поранений 40-річний військовий 35-ї окремої бригади морської піхоти сержант Ярослав Журавель, який втратив багато крові і помер.
 
За словами батька бійця, президент як верховний головнокомандувач заборонив відправляти спецпідрозділ на порятунок його пораненого сина. Тіло військового сепаратисти передали українській стороні через 8 днів після поранення, 21 липня.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Операція об'єднаних сил на Донбасі
СюжетКадрова політика Зеленського: кому президент доручає "нести мир на Донбас"?
Військовий прокурор застеріг від порушень закону в Золотому
СПЕЦТЕМА: Операція об'єднаних сил на Донбасі
ТЕГИ: судсмертьдонбассВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі