RU
 

Нацгвардійця Марківа нагородили орденом За мужність

Корреспондент.net,  12 грудня 2020, 18:35
0
450
Нацгвардійця Марківа нагородили орденом За мужність
Фото: president.gov.ua
Зеленський підписав указ про нагородження Марківа

Звільнений з італійської в'язниці нацгвардієць Віталій Марків у день Сухопутних військ отримав орден За мужність III ступеня.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про нагородження старшого сержанта Національної гвардії Віталія Марківа орденом За мужність III ступеня. Про це в суботу, 12 грудня, повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Сьогодні, в День Сухопутних військ, коли Україна вшановує своїх героїв, які стоять на захисті свободи і незалежності нашої держави, і дякує їм за гідну службу, Віталій Марків нагороджений за видатні особисті досягнення в державній та громадській діяльності, зразкове виконання службових і громадських обов'язків зв'язку, високий професіоналізм та вагомий внесок у захист прав і свобод громадян та інтересів України на міжнародному рівні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Віталій Марків був несправедливо засуджений до 24 років позбавлення волі в Італії через смерть журналіста, однак, зберігаючи військову честь і громадянську гідність, зумів довести свою невинність і отримати свободу.

Справедливе рішення у справі нацгвардійця і його звільнення - це також перемога України на міжнародному рівні, зазначив Зеленський.

"Українська держава і я особисто будемо завжди відстоювати права наших громадян і завжди допомагати їм повернутися додому, в якій би частині світу вони не потрапили в біду. Ми будемо боротися за кожного нашого громадянина", - наголосив Зеленський, додавши, що це один з його базових принципів.

Нагадаємо, 3 листопада українець Віталій Марків був виправданий апеляційним судом в Мілані. Його визнали невинним у вбивстві італійського журналіста Андреа Рокелле під час бойових дій на Донбасі навесні 2014 року.

Про це 12 червня італійський суд засудив Марківа до 24 років в'язниці за нібито вбивство Рокелле.

Прибувши в Україну, Марків відновився на службі в Нацгвардії. Після відпустки і медогляду має намір відправитися на передову.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

ТЕГИ: орденнаградаВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі