RU
 

Шмигаль вважає недоцільним витрачати гроші на мобільні госпіталі

Корреспондент.net,  10 грудня 2020, 10:03
0
134
Шмигаль вважає недоцільним витрачати гроші на мобільні госпіталі
Фото: facebook.com/KabminUA
Шмигаль не бачить сенсу у витрачанні коштів на мобільні госпіталі

В Україні вистачає COVID-ліжок, а будувати мобільні госпіталі, які потім згорнуть і викинуть, немає сенсу, каже прем'єр.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не вважає за потрібне витрачати гроші на будівництво мобільних COVID-госпіталів, оскільки зараз в Україні вистачає ліжок для хворих з коронавірусом. Про це він заявив в інтерв'ю Українській правді у четвер, 10 грудня.

Мобільні госпіталі будують ті країни, де є проблема з лікарняними ліжками для лікування пацієнтів з COVID-19, пояснив прем'єр.

"Реально, витрачати гроші на будівництво мобільних госпіталів, які потім згорнуть і викинуть, немає сенсу. У нас стоять порожні медичні установи з ліжками, де можна розміщувати людей", - сказав Шмигаль.

За його словами, зараз Кабмін підготував мобільний госпіталь ДСНС, який зможе оперативно переїжджати в ті точки, де буде в цьому необхідність.

"Ми плануємо таких госпіталів докупити ще кілька, щоб це були дійсно мобільні госпіталі. 100-120 ліжок здатність такого госпіталю, але він абсолютно повноцінно обладнаний усім обладнанням. Тобто це повноцінна лікарня, яка може надавати будь-які послуги", - зазначив глава уряду, додавши, що зараз в Україні є один такий госпіталь, але необхідності в ньому поки немає.

Нагадаємо, що з COVID-фонду витрачено 45,4 млрд гривень. З Фонду боротьби з COVID-19 із загальним фондом в 66 млрд грн використано вже 45,4 млрд. Всього на медицину виділено 23,8 млрд грн.

Також повідомлялося, що в Україні рекорд за госпіталізаціями COVID-хворих. Кількість інфікованих з початку пандемії перевищила 858 тисяч осіб, з них 14 470 - померли, а одужали - понад 465 тисяч.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
У МОЗ пояснили, чи сформувався в Україні "колективний" імунітет до COVID-19
Коронавірус в Україні: Омікрон витіснив Дельту й Альфу
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: Больницабольницы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі