RU
 

У РФ колишній український футболіст отримав 12 років в'язниці за "шпигунство"

Корреспондент.net,  7 грудня 2020, 11:33
0
1085
У РФ колишній український футболіст отримав 12 років в язниці за  шпигунство
Фото: terrafootball.club
Василь Василенко винним себе не вважає

Слухання у справі Василя Василенка тривали в закритому від публіки режимі у зв'язку із секретністю відомостей, що містяться в кримінальній справі.

У Москві міський суд засудив до 12 років колонії суворого режиму колишнього професійного футболіста, громадянина України Василя Василенка за звинуваченням у шпигунстві. Про це повідомляє РИА Новости в понеділок, 7 грудня.

"Суд визнав Василенка винним в скоєнні злочину, передбаченого статтею 276 КК РФ, призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на термін 12 років з відбуванням покарання в колонії суворого режиму", - розповів співрозмовник агентства.

Слухання у справі проходили в закритому режимі у зв'язку із секретністю відомостей, що містяться в кримінальній справі. Прокурор просив суд засудити Василенка до 16 років колонії суворого режиму.

Фабулу звинувачення ФСБ не розголошувала. За даними джерела, Василенко був затриманий в Москві, коли нібито намагався придбати в РФ списане військове обладнання за дорученням української компанії, пов'язаної з Міноборони України. Джерело зазначало, що йдеться про якесь великогабаритне обладнання, розроблене в СРСР в 60-х роках, що не має військової потужності. Колишній футболіст винним себе не вважає.

Нагадаємо, Василя Василенка заарештували в жовтні 2019 року. Спочатку його звинувачували в замаху на контрабанду небезпечних речовин, зброї або культурних цінностей (ч.1 ст.226.1 КК РФ). Деталі із самого початку не уточнювалися. Пізніше арешт українця був продовжений вже у справі про шпигунство (ст.276 КК РФ). Дана стаття передбачає аж до 20 років позбавлення волі.

Відомо, що Василь Василенко виступав на позиції захисника за Дружбу з Бердянська, мелітопольське Торпедо і Таврію із селища Новотроїцьке. Після закінчення спортивної кар'єри він став дитячим тренером.

Раніше в Криму так званий "Севастопольський міський суд" засудив місцевого жителя до 10 років суворого режиму за звинуваченням у шпигунстві. При цьому не уточнюється, в інтересах якої держави діяв "шпигун".


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияУкраинаМосквасудшпионажприговор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі