RU
 

Мовний омбудсмен нагадав про перехід сфери обслуговування на українську

Корреспондент.net,  2 грудня 2020, 02:58
0
578
Мовний омбудсмен нагадав про перехід сфери обслуговування на українську
Фото: Unsplash
Із січня 2021 року сфера обслуговування повинна перейти виключно на українську, - мовний омбудсмен

Переходу виключно на українську мову обслуговування вимагає закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

 

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь нагадав, що з 16 січня 2021 року сфера обслуговування повинна перейти виключно на українську мову обслуговування. Обслуговувати клієнта  іншою мовою можна буде тільки на його прохання. Про це у вівторок, 1 грудня, він написав у своєму Facebook.
 
Так, всі, хто надає послуги, незалежно від форми власності, зобов'язані обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари і послуги українською згідно ст. 30 закону про державну мову.
 
"У супермаркеті й в інтернет-магазині, в кафе, банку, на АЗС, в аптеці або бібліотеці, де б ти не був - обслуговування повинно бути українською", - підкреслив Кремінь.
 
Нагадаємо, в одеській гімназії № 4 вчителька влаштувала на уроці скандал через те, що одна зі школярок відповіла їй  українською мовою.
 
Також, Верховний суд визнав, що президент України Володимир Зеленський зобов'язаний спілкуватися державною мовою під час виконання службових обов'язків.
 
Раніше спікер Верховної Ради Дмитро Разумков висловив думку, що чинний закон про державну мову не враховує інтереси всіх громадян України.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 
ТЕГИ: услугизакономбудсменукраинский языкобслуживание
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі