RU
 

В Академії аграрних наук викрили корупційну схему

Корреспондент.net,  27 листопада 2020, 14:26
0
458
В Академії аграрних наук викрили корупційну схему
Фото: Delo.ua
У Національній академії аграрних наук України процвітає корупція

За "кришування" злочинної діяльності керівництво академії отримувало хабарі, у тому числі у вигляді елітного позашляховика.

 
Правоохоронці викрили керівників Національної академії аграрних наук України в розтраті і привласненні майна. Про це повідомляє Нацполіція в п'ятницю, 27 листопада.
 
Зазначається, що високопосадові співробітники академії за попередньою змовою з керівниками комерційних структур налагодили схему розкрадання майна.
 
Зокрема, співробітники академії укладали з бізнесменами збиткові договори про спільну діяльність. Аграрії документально знижували врожайність, а за фактом залишок врожаю ділили між учасниками корупційної схеми.
 
Також зловмисники здавали в оренду земельні ділянки за заниженими цінами. А їх у відомстві академії - 480 тисяч гектарів. Крім того, підозрювані неправомірно витрачали кошти, які були виділені на закупівлю сільськогосподарської продукції та гербіцидів.
 
За "кришування" злочинної діяльності керівництво академії отримувало хабарі, у тому числі у вигляді елітного позашляховика.
 
Під час обшуків у приміщенні державної установи поліцейські вилучили арсенал зброї, боєприпасів і вибухівки.
 
Слідчі Нацполіціі почали кримінальні провадження за статтями про шахрайство з фінансовими ресурсами, легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ст.222, ст.209, ст.191 КК України).
 
Раніше СБУ блокувала схему розкрадань на комп'ютерах для шкіл. Комерційним структурам, задіяним у шахрайських схемах, було перераховано понад 70 млн гривень.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: коррупциявзяткавзяткиакадемияборьба с коррупциейКоррупция в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі