RU
 

У РНБО заявили про зрив держоборонзамовлення-2020

Корреспондент.net,  12 листопада 2020, 14:58
0
548
У РНБО заявили про зрив держоборонзамовлення-2020
Фото: rnbo.gov.ua
Нарада з питань розвитку ОПК

Олексій Данилов зазначив, що ситуація з коронавірусом в країні напружена, проте, це - не причина невиконання держзамовлення.

Виконання державного оборонного замовлення (ДОЗ) на поточний рік незадовільне. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов в четвер, 12 листопада, в ході наради з питань розвитку ОПК, повідомляє прес-служба РНБО.

Зазначається, що Данилов заявив про неприпустимо низький рівень виконання центральними органами виконавчої влади указу президента Зеленського з реформування ОПК.

"Секретар Ради звернув увагу на незадовільне виконання ДОЗ на поточний рік Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України і Міністерством оборони України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що секретар РНБО України заявив про необхідність "прийняття невідкладних заходів для підвищення ефективності та результативності роботи Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України".

"Ситуація через епідемію COVID-19 вкрай напружена, проте суб'єкти сектора безпеки і оборони повинні виконувати покладені на них завдання в повному обсязі. Рішення Ради від 18 лютого цього року має бути виконано", - заявив Данилов.

У цьому контексті він закликав до державного підходу до вирішення проблемних питань і наголосив на необхідності підвищити виконавську дисципліну.

За результатами наради Мінекономіки і Міноборони доручено в двотижневий термін вжити заходів для забезпечення ефективного використання ресурсів державного бюджету згідно з прийнятими рішеннями.

Нагадаємо, в лютому 2020 РНБО затвердив держоборонзамовлення на три роки, на нього було передбачено 25,848 млрд гривень.

Незабаром Зеленський ввів в дію відповідне рішення РНБО на 2020-2022 роки. При цьому документ частково засекречений.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: СНБО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі