RU
 

У Раді близько десяти законопроектів щодо КСУ

Корреспондент.net,  6 листопада 2020, 11:11
0
359
У Раді близько десяти законопроектів щодо КСУ
Ухвалення рішення щодо КСУ відкладається через появу альтернативних законопроектів

У кожної фракції в парламенті своє бачення виходу з кризи, пов'язаної з Конституційним судом, прийняття рішення відкладається.

Різні політсили у Верховній Раді вже розробили близько 10 законопроектів, покликаних вирішити ситуацію навколо Конституційного Суду. Про це в п'ятницю, 6 листопада, заявила заступник голови комітету з питань антикорупційної політики Олена Мошенець у коментарі УНН.

"Є законопроекти, що відновлюють норми про особливості е-декларування та відповідальності за декларування недостовірної інформації. Є законопроекти Сергія Іонушаса, Ольги Совгирі від Слуги народу про порядок розгляду справ і кворум для прийняття рішень КСУ, Галини Янченко щодо фінансування. Сергій Власенко від Батьківщини пропонує кілька законодавчих ініціатив зі зміни декларування окремих категорій. В Голосі і ЄС свої напрацювання. І це крім ключового президентського законопроекту і запропонованої йому альтернативи спікера", - сказала Мошенець.

За її словами, близько десяти різних законодавчих ініціатив так чи інакше стосуються проблеми навколо КСУ.

Мошенець додала, що у кожної фракції своє бачення виходу з цієї ситуації.

Також кількість цих законопроектів може ще збільшитися, оскільки подати альтернативні законопроекти до ініціативи спікера ВРУ Дмитра Разумкова №4304 можна до понеділка, 9 листопада.

Напередодні спікер Ради Дмитро Разумков заявив, що всі депутатські фракції-групи досягли єдиної позиції щодо його законопроекту, однак після цього нардеп Олександр Дубінський заблокував його розгляд, внісши альтернативний законопроект.

За день до цього повідомлялося, що в парламенті розглядають два варіанти виходу з ситуації: "м'який" - законопроект про негайне повернення декларацій, і "жорсткий" - варіант, запропонований президентом.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Конституционный судзаконопроектпарламентзаконопроекты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі