RU
 

Ініціативу Зеленського про розпуск КСУ підтримує 60% українців - опитування

Корреспондент.net,  4 листопада 2020, 13:12
0
234
Ініціативу Зеленського про розпуск КСУ підтримує 60% українців - опитування
Фото: Корреспондент.net
27% українців проти законопроекту Зеленського про відставку суддів КСУ

Близько чверті населення України нічого не чули про резонансне рішення Конституційного суду. Позитивно його оцінюють лише 11% українців.

Ініціативу президента Володимира Зеленського щодо відставки чинного складу Конституційного Суду підтримує близько 60% українців. Про це свідчать результати опитування, оприлюдненого в середу, 4 листопада, соціологічною групою Рейтинг.

"Майже 60% опитаних підтримують проект закону президента, яким пропонується припинити повноваження чинного складу Конституційного Суду. 27% - не підтримують, 16% - не визначились", - йдеться в опитуванні.

Зазначається, що 39% опитаних добре інформовані про рішення Конституційного суду, яким скасували електронне декларування та систему доступу до інформації про активи та доходи чиновників, 36% - щось чули про це. Водночас 25% - вперше чують. Найбільш обізнані - люди старшого віку і жителі столиці.

"Тільки 11% опитаних позитивно ставляться до рішення Конституційного суду, 25% - нейтрально, при цьому більшість (59%) - негативно. При цьому серед респондентів, які добре знайомі зі змістом рішення, негатив до нього становить 83%. Найбільш негативно до рішень Конституційного суду ставляться люди старшого віку, жителі столиці, Західної і Центральної України... Більшість опитаних (60%) не довіряють Конституційному суду. При цьому, серед респондентів, які добре знайомі зі змістом рішення про скасування електронного декларування для чиновників, недовіра до інституту становить майже 80%", - зазначено в опитуванні.

Зазначається, що в опитуванні брало участь населення України у віці від 18 років і старше у всіх областях, крім Криму та непідконтрольних Києву районів Донбасу.

Метод опитування: CATI - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера. На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більш ніж 2,2%. Опитування проводилося 2 і 3 листопада.

У ніч з 29 на 30 жовтня Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, яким запропонував припинити повноваження суддів КС і визнати його рішення про декларування "нікчемним".

Учора чотири фракції парламенту виступили проти розпуску КСУ, заявивши, що цей законопроект суперечить закону.

У Європарламенті також виступили проти розпуску КСУ, назвавши ініціативу Зеленського "дуже сумнівною", додавши, що вона порушує Конституцію.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Конституционный судукраинцыопросзаконопроектВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі