RU
 

Марків зробив заяву на суді в Італії

Корреспондент.net,  3 листопада 2020, 19:26
0
1404
Марків зробив заяву на суді в Італії
Фото: radiosvoboda.org
Віталій Марків виступив із заявою на суді в Мілані

Віталій Марків підкреслив, що не винен і вірить у верховенство права. Він додав, що три роки, чотири місяці і два дні несправедливо перебуває за гратами.

 
Нацгвардієць Віталій Марків на суді в Мілані заявив про свою невинність у вбивстві журналістів на Донбасі в травні 2014 року. Про це повідомляє Радіо Свобода у вівторок, 3 листопада.
 
Після фінальних реплік сторін, суддя Джованна Ікін надала слово Марківу. Він у майже п'ятихвилинному виступі підкреслив свою невинність і повну непричетність до загибелі італійського репортера Андреа Роккеллі і його перекладача Андрія Миронова. Марків попросив суд аналізувати факти, а не вигадки.
 
"Я ніколи не говорив, що для Нацгвардії і ЗСУ цивільні громадяни були мішенню. Це неправда. Ви можете подивитися відео (в матеріалах справи), де в морзі двоє людей (сепаратисти), які знайшли тіла загиблих, одягнені в цивільне і кажуть, що так одягнені, бо в цивільних (українське військо) не стріляло. За час перебування у в'язниці мені не надали ні психолога, ні іншого соціального працівника, але на суді присвятили багато часу, щоб охарактеризувати мене як монстра. Три роки, чотири місяці, два дні я перебуваю несправедливо за гратами. За весь час я не отримав догани або будь-якого зауваження від персоналу в'язниці. Я завжди дотримувався тюремних правил і з повагою ставився до працівників цього закладу. Я не зробив нічого. Нічого! Нічого такого, що б загрожувало чиємусь життю", - сказав Марків.
 
"Я слухняний громадянин держави, і глибоко поважаю закон, державні установи і правову державу. Я не розумію, тут начебто говорять про конкретні факти, але коли піднімається питання про виїзд і розслідування на місці події, про проведення балістичних експериментів, - всі бояться. Я переконаний і вірю в панування правди, якщо ви призначите слідчі дії на місці інциденту, і будь-яка балістична експертиза підтвердить тільки мою невинність. Я завжди заявляв про свою невинність і буду боротися завжди до кінця, щоб довести свою невинність", - додав Віталій Марків, звертаючись до суддів і присяжних міланського апеляційного суду.
 
Як повідомлялося, в Мілані проходить засідання Апеляційного суду у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Італійський суд вже прийняв новий переклад слів Марківа. 12 червня італійський суд засудив нацгвардійця Марківа до 24 років в'язниці за нібито вбивство італійського фотографа на Донбасі.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Италиясуд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі