RU
 

Разумков зібрав голів фракцій на нараду щодо КСУ

Корреспондент.net,  2 листопада 2020, 11:37
0
720
Разумков зібрав голів фракцій на нараду щодо КСУ
Фото: Пресс-служба Верховной Рады
Керівництво фракцій обговорює законопроект Зеленського (архівне фото)

На засіданні погоджувальної ради обговорювалася можливість повернення е-декларацій і законопроект про відставку суддів Конституційного суду.

Спікер парламенту Дмитро Разумков вранці в понеділок, 2 листопада, зібрав керівників фракцій на засідання, в ході якого обговорювалося повернення в законодавство е-декларацій і законопроект Зеленського про перезавантаження КСУ. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі народний депутат Ярослав Железняк.

"Сьогодні о 9:30 голова парламенту зібрав керівництво фракцій. Тема заздалегідь не була відома (може, скучили). За фактом: повернення в законодавство е-декларацій. Поки запропонований механізм повернути в первісному вигляді (навіть без винятку суддів). А потім вже в нормальному режимі міняти закон за 2 місяці. Реєстрацію планують сьогодні, якщо узгодять всі фракції. Голосувати хочуть в п'ятницю", - сказав він, оприлюднивши текст законопроекту.

Також нардеп зазначив, що "обговорювався законопроект президента про перезавантаження". "Не виглядає так, що є потенціал. Поки обговорювався варіант зміни законом кворуму КС", - зазначив Железняк.

Також він зазначив, що в Раді вже є кілька інших законопроектів, які також повертають норми щодо е-декларацій, "але без суддів".

Нагадаємо, що раніше в Раді Європи виступили проти розпуску КСУ. Венеціанська комісія і GRECO направили листа Дмитру Разумкову про законопроект Зеленського щодо Конституційного суду.

На це у Зеленського відповіли, що розпуск КСУ - це єдиний можливий вихід із ситуації, що склалася.


27 жовтня за поданням 48 народних депутатів Конституційний суд визнав неконституційними окремі положення антикорупційного законодавства. Рішення КС означає скасування електронного декларування, скасування повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку і моніторинг способу життя чиновників, декриміналізацію недостовірного декларування.

У ніч з 29 на 30 жовтня Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, яким запропонував припинити повноваження суддів КС і визнати його рішення про декларування "нікудишнім".


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Конституционный судзаконопроект
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі