RU
 

Слідство щодо неякісних бронежилетів закінчено

Корреспондент.net,  27 жовтня 2020, 18:30
1
770
Слідство щодо неякісних бронежилетів закінчено
Фото: facebook.com/gursm
Бронежилети прострілювалися при намоканні

Чиновники з Міноборони, за даними слідства, свідомо закупили бронежилети, які прострілюються.

 
У справі про закупівлю неякісних бронежилетів для армії завершено досудове розслідування. Збиток державі оцінений у майже 42 млн гривень. Про це у вівторок, 27 жовтня, повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.
 
"Слідчі ДБР завершили досудове розслідування за фактом закупівлі Міністерством оборони України неякісних бронежилетів для потреб армії. Після ознайомлення підозрюваних і їх адвокатів з матеріалами кримінального провадження до суду буде направлено обвинувальний акт", - йдеться в повідомленні.
 
За даними слідства, посадові особи Міноборони "закупили неякісні бронежилети марки Корсар МЗС-1-4, які не відповідають технічним вимогам і прострілюється".
 
"При цьому посадові особи Міноборони і представники компанії постачальника знали, що при намоканні (дощуванні) в бронежилетах змінюється молекулярна структура "кевлара" і він втрачає свої куленепробивні властивості", - додали в ДБР.
 
Встановлена ​​сума збитків державному бюджету України в результаті закупівлі неякісних бронежилетів становить майже 42 млн гривень.
 
 
Нагадаємо, в листопаді 2019 року ДБР повідомило про підозру п'яти топ-чиновникам Міноборони. Тоді стверджувалося, що вони причетні до закупівель 20 тисяч бронежилетів, вартістю 176 млн гривень, 7 тисяч з яких нібито виявилися бракованими.
В рамках справи заарештували начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка. Пізніше за нього внесли 20 млн гривень, і він вийшов під заставу.
 
Також колишньому заступнику міністра оборони повідомили про підозру.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Минобороныследствие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі